חיפוש מתקדם

חלת כוסמין טבעונית

מתכון לחלת כוסמין טבעונית
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

הקמח הלבן מעניק מרקם אוורירי ורך ואילו קמח הכוסמין – טעם אגוזי עמוק ושיק בריא. אבל אל תתנו לתדמית הבריאה להטעות אתכם – מדובר באחת החלות הכי טעימות שיצא לכם להכיר.

חומרים

להברשה ועיטור:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מנפים שני סוגי קמח לקערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.
  2. מחברים וו לישה ומוסיפים שמן תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך. אם צריך מוסיפים מעט מים. ממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. יוצרים מהבצק כדור, מעבירים אותו לקערה משומנת ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צידיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  4. קולעים חלות, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וקולעים מכל חלק חלה (ראו הנחיות לקליעה בהמשך). מניחים את החלות בתבניות המרופדות, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 40-30 דקות עד שהבצק תפוח ושקע שנוצר כשלוחצים עליו עם האצבע נסגר באיטיות.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום שחור.
  8. אופים כ-25 דקות עד שהחלות שחומות ותפוחות מאוד וחלקן התחתון זהוב-כהה. מצננים על רשת לפני ההגשה.
2 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *