חיפוש מתקדם

חלת שבלול ממולאת בתרד תורכי

מתכון לחלת שבלול ממולאת בתרד תורכי
צילום: אילן נחום

כאשר משתחררים ממגבלות הפרווה, נזכרים שאפשר להעשיר את החלה בחמאה ולקבל טעם כמו של בריוש. החלה הזו, ששואבת את השראתה מבורקס תורכי, טעימה במיוחד עם יוגורט בצד. אם לא מוצאים תרד תורכי, גם תרד רגיל או עלי מנגולד (בלי הגבעול הלבן) יתאימו.

 

חומרים

לבצק:
למלית:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: לשׁים את כל חומרי הבצק מלבד חמאה ומלח בקערה גדולה במשך 8 דקות. מוסיפים חמאה ומלח ולשׁים 2 דקות נוספות לבצק גמיש אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.
  2. מכסים את הקערה בניילון (לא נצמד) ומתפיחים את הבצק במקרר למשך 4 שעות ועדיף למשך הלילה.
  3. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים תרד ומאדים עד שהעלים משנים את צבעם וקמלים. מעבירים למסננת ומצננים לטמפ' החדר. סוחטים היטב את התרד (הוא מגיר הרבה נוזלים). מוסיפים קצ'קבל וקמח ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. מעצבים, ממלאים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מפזרים מעל מעט קמח, משטחים על משטח מקומח ומרדדים למלבנים דקים באורך 50 ס"מ וברוחב 15 ס"מ בערך. אם הבצק דביק, מפזרים עוד קמח. מפזרים על המלבנים את תערובת התרד ומותירים שוליים של 1 ס"מ מכל צד. סוגרים את המלבנים לגלילים ומהדקים היטב. סוגרים בצביטה גם את הקצוות. מגלגלים בעדינות לגלילים באורך 70-50 ס"מ.
  5. מגלגלים כל גליל באופן רופף לשבלול. מרפדים 2 תבניות בניירות אפייה, מקמחים מעט ומניחים שני שבלולים בכל תבנית. מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים כשעה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מצפים ואופים: מברישים את החלות בביצה ומפזרים קצח ומלח גס.
  8. זורקים כמה קוביות קרח לרצפת התנור ואופים תבנית אחת של חלות במשך 40-35 דקות עד שהחלות זהובות וכשנוקשים על תחתיתן נשמע צליל עמום. מצננים על רשת.
  9. חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה (לא שוכחים קרח). בשום אופן לא אופים שתי תבניות במקביל.

באותה שיטה מכינים: חלת מרציפן והדרים: במקום תרד ממלאים את החלה במרציפן, קליפות אשכוליות מסוכרות, אגוזים ופירות מיובשים.