חיפוש מתקדם

חמין שורשים וחיטה

מתכון לחמין שורשים וחיטה
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

חמין פשוט, טעים ומשביע. כמו בכל חמין גם כאן מרכיב הזמן הוא החשוב מכולם — הוא זה שמחבר את הטעמים ומעצים אותם. סוד שלמדתי מאמא שלי הוא לבשל את החמין בתה שחור — הוא מוסיף צבע עמוק וארומה נעימה.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. מחממים סיר גדול וכבד (שמתאים לאפייה בתנור) עם שמן זית. מפזרים כרישה בשכבה אחידה, עליה מפזרים חיטה ולבסוף ירקות. מתבלים בפפריקה, פלפל ומלח.
  3. יוצקים תה מעל, מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש. מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת וסוגרים במכסה.
  4. אופים 8 שעות ומגישים חם.
15 בנובמבר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *