חיפוש מתקדם

טארט אגסים, קרם פיסטוק וקראמבל שקדים

מתכון לטארט אגסים, קרם פיסטוק וקראמבל שקדים

הדס: “יש למתכון הרבה שלבים, אבל כל אחד מהם הוא קלי קלות. אני ממליצה להכין כל חלק בנפרד, לשמור במקרר ולהרכיב ולאפות רק לפני ההגשה. אל תוותרו על היוגורט המוקצף – הוא מוסיף פלאים למנה.”

חומרים

לקלתית:
להברשה:
לאגסים בתבלינים:
לקראמבל שקדים:
לקרם פיסטוק:
ליוגורט מוקצף:
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (רצוי שמן)
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • גרגרים מ- ½ (או 1 כפית תמצית וניל משובחת) מקל וניל
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מבשלים אגסים בתבלינים: מביאים לרתיחה את כל החומרים מלבד האגסים בסיר רחב. מוסיפים את האגסים ומבשלים על להבה בינונית עד שהם מתרככים קלות (כ-12 דקות. שימו לב לא לבשל את האגסים יתר על המידה). מצננים ושומרים את האגסים בתוך הסירופ במקרר.
  2. מכינים קלתית: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעובי 7 מ"מ וחותכים ממנו ריבוע בגודל 30 ס"מ. מניחים בתבנית.
  3. חותכים מהבצק הנותר 4 רצועות באורך 27 ס"מ וברוחב ½1 ס"מ. מברישים את היקף הקלתית בביצה טרופה ומניחים את רצועות הבצק על האזור המוברש, כך שתיווצר מסגרת (מקפידים שהביצה לא תטפטף על הצדדים, כדי ששכבות הבצק יוכלו להיפרד באפייה). מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות או עד הרכבת העוגה.
  4. מכינים קראמבל שקדים: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לפירורים בינוניים ושומרים במקרר.
  5. מכינים קרם פיסטוק: מעבדים חמאה עם סוכר במעבד מזון לתערובת חלקה. מוסיפים מחית פיסטוק ואת הביצים בזו אחר זו. מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור וליקר ומעבדים למרקם חלק. שומרים במקרר.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מרכיבים את הטארט ואופים: מורחים את קרם הפיסטוק על הבצק בשכבה אחידה בעובי ½ ס"מ (לא מורחים על הרצועות בצדדים).
  8. מסננים את האגסים ומייבשים על נייר סופג. פורסים לאורך לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומסדרים על הקרם בחפיפה בשורות צפופות. מפזרים מעל קראמבל בשכבה נאה אבל לא צפופה (חשוב שהאגסים יבצבצו מבעד לפירורים).
  9. אופים 20-15 דקות. מנמיכים טמפ' ל-175 מעלות ואופים 20-15 דקות נוספות עד הזהבה.
  10. בזמן האפייה מכינים יוגורט מוקצף: מערבבים שמנת חמוצה, יוגורט, סוכר ווניל בקערה.
  11. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתערובת היוגורט. שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים את הטארט חמים או בטמפ' החדר לצד יוגורט מוקצף קר.

גיוון:
מחליפים את האגסים ב-8 תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לשמיניות, שמקפיצים בחמאה, ריבת משמש וקינמון עד ריכוך קל.