חיפוש מתקדם

טארט זריז של גבינת עיזים וארטישוק

מתכון לטארט זריז של גבינת עיזים וארטישוק
עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

שי-לי ליפא: ‏”הטארטים האלה מככבים אצלי בכל בראנץ’. מדובר במתכון פטנט שמכינים בתוך דקות עם 4 חומרי גלם בלבד והוא גם זה שקוצר הכי הרבה מחמאות.”

חומרים

לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. ‏קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ מבצק העלים בעזרת צלחת או חותכן עוגיות ומניחים בתבניות.
  3. ‏מסמנים בעדינות (בלי לחרוץ) עיגול נוסף במרכז כל עיגול בצק, ליצירת שוליים, בעזרת סכין או חותכן עוגיות בקוטר 8 ס"מ.
  4. ‏מורחים גבינת עיזים על העיגול הפנימי של כל טארט ומשאירים את השוליים נקיים.
  5. ‏מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  6. ‏מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. ‏מוציאים את הטארטים מהמקרר ומסדרים על כל אחד 2 רבעי ארטישוק. מערבבים ביצה טרופה עם מלח ומורחים את שולי הטארטים בתערובת.
  8. ‏אופים 25-20 דקות עד שהטארטים זהובים.