חיפוש מתקדם

טארט פיסטוק, דובדבנים וקראמבל

כשאומרים קראמבל מתכוונים לתערובת פירורית, שמצפה עוגות וקינוחים. כאן הכנתי את הקראמבל בצורת קוביות ממש כמו קרוטונים ופיזרתי אותם על טארט מבצק פריך, ממולא בקרם פיסטוק עם דובדבנים.

.

חומרים

לקלתית:
למלית:
לקראמבל:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 110 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר
  • 245 גרם (¾1 כוסות) קמח רגיל
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקלתית: מערבלים קמח, חמאה וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ או ל-8 עיגולים בקוטר 9 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית, כדי להסיר את עודפי הבצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים אבקת שקדים וקורנפלור בקערה נקייה.
  4. מערבלים חמאה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים מחית פיסטוק ואת תערובת אבקת השקדים ומערבלים לתערובת אחידה.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מכינים קראמבל: מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  8. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1 ס”מ וחותכים לקוביות בגודל 21/2 ס”מ.
  9. מרכיבים את הטארט ואופים: מורחים את המלית על הקלתית, מניחים עליה דובדבנים במרווחים של 2 ס”מ ומפזרים מעל את קוביות הקראמבל.
  10. אופים 35-30 דקות עד הזהבה.
  11. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

בצק פריך מעדנות
בצק פריך מעדנות
12 ביולי 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *