מתכון

טארט פיסטוק, דובדבנים וקראמבל

קראמבל בצורת קוביות, מפוזר על טארט מבצק פריך, ממולא בקרם פיסטוק עם דובדבנים

9,057 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
טארט פיסטוק, דובדבנים וקראמבל. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
טארט פיסטוק, דובדבנים וקראמבל. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

כשאומרים קראמבל מתכוונים לתערובת פירורית, שמצפה עוגות וקינוחים. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

לקראמבל:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מערבלים קמח, חמאה וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.

2

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ או ל-8 עיגולים בקוטר 9 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית, כדי להסיר את עודפי הבצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

בינתיים מכינים את המלית:

3

מערבבים אבקת שקדים וקורנפלור בקערה נקייה.

4

מערבלים חמאה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת.

5

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים מחית פיסטוק ואת תערובת אבקת השקדים ומערבלים לתערובת אחידה.

6

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים קראמבל:

7

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

8

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1 ס”מ וחותכים לקוביות בגודל 21/2 ס”מ.

מרכיבים את הטארט ואופים:

9

מורחים את המלית על הקלתית, מניחים עליה דובדבנים במרווחים של 2 ס”מ ומפזרים מעל את קוביות הקראמבל.

10

אופים 35-30 דקות עד הזהבה.

11

מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.