300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

טופו ביתי - על השולחן
חיפוש מתקדם

טופו ביתי

מתכון לטופו ביתי
מילים: יונית נפתלי קו אל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מתכון לטופו ביתי
מילים: יונית נפתלי קו אל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מה, אפשר להכין את זה בבית? כן!

התהליך דורש קצת ריכוז וזמן, אבל הטעם של הטופו הביתי כל כך רענן והמרקם רך ואוורירי, שפשוט אי אפשר להשוות אותו לטופו מהסופר. הנה מתכון לטופו של השפיות קרן אלה גפן ויעל סלע:

יעל: “הרגע שבו זורקים פנימה את המלח האנגלי ואיים קטנים של טופו מתחילים להתגבש הוא ממש מופע קסמים בעיני. גם הטעם הוא סוג של פלא רענן. והכי כיף שאפשר לשלוט במרקם על ידי הארכת משך הדחיסה או קיצורו.”

חומרים

אופן ההכנה

  1. משרים פולי סויה בשפע מים למשך 6 שעות. מסננים ושוטפים מעט במים.
  2. מעבירים מחצית מפולי הסויה למעבד מזון, מוסיפים 350 מ”ל (½1 כוסות פחות כף) מים מסוננים וטוחנים 10-7 דקות (תלוי בעוצמת מעבד המזון) לקבלת נוזל סמיך ובהיר. מעבירים את הנוזל לסיר גדול. חוזרים על הפעולה עם יתר פולי הסויה ועוד 350 מ”ל מים.
  3. יוצקים לסיר עוד 2.3 ליטר (½9 כוסות + כף) מים מסוננים ומערבבים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מדי פעם מקפים את הקצף הרב שנוצר ומערבבים. כשהנוזל מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות ללא כיסוי עד שהנוזל מסמיך מעט יותר ומצטמצם.
  4. מרפדים קערה גדולה בבד ויוצקים את הנוזל לקערה דרך הבד. אוספים את שולי הבד ואוחזים ביד אחת. מרימים את השקיק מעל הקערה וסוחטים אותו משאריות נוזל בעזרת מלקחיים גדולים (זהירות — הנוזל עדיין חם מאוד!).
  5. מודדים את הטמפ’ של החלב: אם היא בין 70 ל-80 מעלות, מוסיפים 6 גרם מלח אנגלי; אם הטמפ’ גבוהה מדי, ממתינים מעט; אם נמוכה מדי, מחזירים לסיר ומחממים מעט. כמה שניות אחרי הוספת המלח אמורים להתחיל להיווצר גושים. אם זה לא קורה, מוסיפים עוד 2 גרם מלח אנגלי.
  6. מערבבים בעדינות עם כף עץ ישרה רק כ-10 שניות לפיזור המלח בחלב. מניחים ל-5 דקות, שבמהלכן נוצרים עוד ועוד גושים.
  7. מרפדים סלסילת אידוי או מסננת בעלת רגליים בבד חיתול, מניחים לשולי הבד לגלוש מעבר לדפנות הסלסילה ומניחים אותה בכיור או מעל סיר גדול. יוצקים את גושי הטופו שנוצרו (יחד עם הנוזלים שנותרו בסיר) אל הסלסילה המרופדת. מכסים את גושי הטופו בשולי הבד ומניחים משקולת (למשל ערימת צלחות או צנצנת גדולה מלאה). משהים לשעה ועד 3 שעות, שבמהלכן הנוזלים המיותרים ייזלו דרך הבד והטופו יתמצק.
  8. מעבירים את הטופו המוכן לכלי ויוצקים מעל מים קרים מסוננים לכיסוי מלא. סוגרים ושומרים עד שבועיים במקרר.

3 טיפים לטופו מוצלח

  1. תהליך ההתגבשות של חלב הטופו לגבן מתרחש אחרי הוספת מלח אנגלי – תערובת מינרלים טבעית (שנקראת גם מגנזיום סולפט). המלח האנגלי רגיש לחום ולקור ונכנס לפעולה רק בטמפרטורה שבין 70 ל-80 מעלות, לכן מומלץ מאוד לעבוד עם מדחום.
  2. אחרי הוספת המלח האנגלי לחלב הסויה מערבבים בעדינות רבה (חשוב!) כשהכף ישרה ולא מוטה לצד כדי לפזר את המלח אך לא לשבור את הגושים.
  3. את גושי הטופו שנוצרו מניחים תחת משקולת כדי לייצב אותם ולהיפטר מנוזלים עודפים. זו גם ההזדמנות שלכם לשלוט במרקם. ככל שהשהות תחת המשקולת ארוכה יותר – כך הטופו יהיה מוצק ודחוס יותר.

אחד מהמנויים שלנו שיתף אצלנו בפייסבוק את הצילומים מתוך תהליך הכנת הטופו – מוזמנים להציץ באלבום ולראות איך יצא לו

 

28 באוגוסט 2016
תגובות

תגובות (1)

  • יעל 28 באוגוסט 2016 23:16 השב

    עשיתי בעבר טופו ביתי כמה פעמים ,אבל מזמן.תודה שהזכרתם לי:)

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים