חיפוש מתקדם

טיאן ירקות ופרמזן

מתכון לטיאן ירקות ופרמזן
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הטיאן אוגר בתוכו חום רב, ולכן הירקות הנאפים בו מתקבלים רכים ונימוחים.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את היתרה שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. ממליחים ומפלפלים. מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ.
  3. מסדרים את הירקות על הבצל בחפיפה ולסירוגין (חציל, עגבנייה, זוקיני) בצורה מעגלית. ממליחים, מפלפלים ומטפטפים 2 כפות שמן זית.
  4. אופים 30 דקות. מטפטפים כף שמן נוספת, מפזרים עלי תימין ואופים כ-30 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מפזרים פרמזן ומגישים.

טיאן?
קערה עגולה או אליפטית מקרמיקה, האופיינית לאזור פרובאנס שבצרפת. בדרך כלל צבעיה הם: צהוב עמוק, ירוק זית, אדום כהה. כמו כלים רבים אחרים (טרין או קסולה למשל).