חיפוש מתקדם

טראפלס מרציפן ומשמש

מתכון לטראפלס מרציפן ומשמש
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

צורתם כטראפלס מסורתיים, אך הטעמים קרובים הרבה יותר לקונדיטוריה האוסטרית (שמאוד מחבבת משמש ומרציפן). אין בהם כלל שוקולד אלא רק חמאת קקאו, שמעניקה להם ניחוח שוקולדי ומרקם נימוח.

חומרים

לטראפלס:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הטראפלס: מניחים את המרציפן בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות לריכוך.
  2. מביאים לרתיחה מחית משמש בסיר קטן על להבה בינונית. אם משתמשים בריבה, לא מרתיחים ומדלגים לשלב הבא.
  3. מוסיפים למרציפן מחית פרי או ריבה ולשים 3-2 דקות עד לאיחוד.
  4. מחממים חמאת קקאו בסיר קטן על להבה בינונית לטמפ’ של
  5. 45-40 מעלות (קצת מעל חום שפתיים). מסירים מהכיריים ויוצקים לקערה עם המרציפן. לשים 3-2 דקות לתערובת חלקה. מעבירים למקרר ל-6 שעות.
  6. נוטלים כף מן התערובת ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה. נשמר עד 3 שבועות.
  7. מצפים לפני ההגשה: מערבלים אבקת סוכר וקורנפלור בבלנדר או במעבד מזון.
  8. מוסיפים כמה טיפות מים לצבע המאכל (המים צריכים לפתוח את הצבע אבל לא להפוך אותו לעיסה - המרקם האבקתי צריך להישמר), מערבבים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקורנפלור. מערבלים עד שהסוכר נצבע כולו בכתום. מנפים במסננת כדי להימנע מיצירת גושים.
  9. מגלגלים את הטראפלס בסוכר הכתום. מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי סוכר.
9 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *