חיפוש מתקדם

טרטר סינטה של מסעדת “נמל 24”

מתכון לטרטר סינטה של מסעדת “נמל 24”
צילום: דניאל לילה

במקור טרטר היא מנה צרפתית קלאסית עם טעמי בשר נקיים מאוד. השף רן ראש משדך לבשר סינטה העדין טחינה גולמית, עגבניות מיובשות והמון שמן זית משובח ובכך יוצר מנה עם טעמים שמסעירים את הפה.

כשות בווארית משובחת מוסיפה מרירות עדינה ומאזנת את הטעמים המתוקים של הלתת. המשחק הזה בין מתיקות למרירות הופך את טובורג לבירה עם טעמים מעניינים ומורכבים מהרגיל, ועם זאת היא קלילה ומרעננת. היא משתלבת נהדר עם טעמי טרטר העזים.

חומרים

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל חומרי הטרטר. יוצרים קציצות קטנות ומניחים על צלחות הגשה. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים עם פרוסות לחם קלויות.

כבר עשור מאירה מסעדת “נמל 24 ” את הדרך לקולינריה החיפאית. השף רן ראש, שלמד, עבד ואף היה בעלים של מסעדה בפאתי פריז, מפגיש את העידון והאלגנטיות של המטבח הצרפתי הקלאסי עם הטעמים העזים והפראיים של הלבאנט. המסעדה מורכבת מחללים יפים ונעימים (מחדר לזוג ועד אולם ל-12 איש או לאונג’-בר מרווח) והארוחה מזכירה אירוח בבית מידות מעידן נושן.