חיפוש מתקדם

יקיטורי שייטל ובטטה

מתכון ליקיטורי שייטל ובטטה
צילום: ריאן

הטאפאס צוברים אוהדים בארץ, ובמסעדות רבות אפשר למצוא טעימות על קצה המזלג. נתחים אחוריים מתאימים במיוחד בזכות עזות הטעם העסיסיות ומשך הבישול הקצר שהם דורשים.

קוביות של שייטל – נתח טרי בגוון ורוד בהיר ומיוחד בטעמו – משופדות על שיפודי במבוק, בליווי קוביית בטטה, צלויות בגריל ומוגשות ברוטב אסיאתי.

חומרים

למרינדה:

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי המרינדה.
  2. משפדים את קוביות הבטטה והבשר ומשרים במרינדה כשעתיים.
  3. מחממים גריל פחמים או גריל של תנור.
  4. צולים את השיפודים בגריל כ-3 דקות לקבלת דרגת צלייה מדיום המומלצת לנתח זה.
  5. במקביל מרתיחים את יתרת המרינדה ויוצקים ל-3 כוסות. מניחים שני שיפודים בכל כוס ומגישים.