חיפוש מתקדם

ירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון

מתכון לירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לפעמים די בבחירת כלי הגשה מקורי או בטריק קטן של הבערת עשבים רגע לפני שמגישים את הקדרה לשולחן כדי להפוך סתם מנה טעימה לבלתי נשכחת. השף אלדד שמואלי ממסעדת “‘קלארו” מכין אוכל נהדר ואז לוקח אותו עוד צעד קדימה בעזרת כמה רעיונות פשוטים והרבה שאר רוח. למתכון הבא מתוך הכתבה תצטרכו להשתמש במגש הכי גדול שתמצאו בבית.

חומרים

לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הירקות: חולטים כל ירק בנפרד בסיר גדול עם מי מלח רותחים בין דקה ל-3 דקות (תלוי בסוג הירק) ומעבירים מייד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. אם לא מגישים מייד, שומרים את הירקות החלוטים בקירור עד יממה וסמוך להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר.
  3. לפני ההגשה: מערבבים את הירקות עם הרוטב בקערה ומסדרים על צלחת הגשה גדולה או על מגש יפה. מפזרים עלים טריים, ריקוטה ושקדים ומגישים.

העיקרון: בוחרים במגש הכי גדול שמוצאים בבית והופכים אותו למרבד ירוק עז. הירקות עוברים רק חליטה קצרה, שמותירה אותם פריכים ונגיסים. אפשר לחלוט את כל הירקות באותו סיר בזה אחר זה. ויניגרט פשוט, פירורי ריקוטה ושקדים קלויים משלימים את המראה ומוסיפים רבדים של טעם ומרקם.
הכנה מראש: אפשר לחלוט את כל הירקות מראש ולפני ההגשה לחמם קלות, לערבב עם הרוטב ולפזר את התוספות.

11 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *