חיפוש מתקדם

כדורי פולנטה

מתכון לכדורי פולנטה
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

טווילים, קרקרים ואטריות מתובלות תוצרת בית – התוספות השוות שכל מרק ישמח לארח

אנחנו משקיעים במרק את הנשמה – בוחרים בחומרי גלם מעולים, מכינים ציר, מצמצמים, ממצים, מסננים, טוחנים ומקציפים. ואז, כבדרך אגב, חולפת בראש המחשבה “אולי נוסיף גם משהו פריך מלמעלה”. אלא שבשלב הזה כבר אין כוח או זמן ומתפשרים על קרוטונים. הפעם נהפוך את היוצרות. כמו אישה צרפתייה, שיודעת שנעליים ותיק חשובים יותר מהשמלה, כך גם המרק הפשוט ביותר יכול להפוך לאירוע, כשעל פניו יצופו הפתעות שכאלה. אני מבטיחה לכם – זה מה שהאורחים יזכרו בסופה של הארוחה.

את הפולנטה (העשויה מקמח תירס) אנחנו פוגשים לרוב כמחית או כדייסה. כאן יצרתי ממנה כדורים צהבהבים ואפיתי בתנור. מבחוץ הם פריכים ובפנים רכים. אם נותנים להם לשבת כמה דקות בתוך מרק חם, הם נמסים ומסמיכים את המרק. מתאימים בעיקר למרק ירקות כפרי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים מים עם מלח בסיר בינוני כ-2 דקות (לא להרתיח!). מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים באיטיות קמח פולנטה, תוך כדי ערבוב בכף עץ, על מנת שלא ייווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב 25-20 דקות, עד שהפולנטה נפרדת מדפנות הסיר ומרקמה סמיך מאוד.
  2. מוסיפים פרמזן ומערבבים. מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים (עד לילה).
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. לאחר שהפולנטה התקשתה והתקררה, מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים בעזרת כף פריזיין. מעבירים לתבנית שטוחה מכוסה בנייר אפייה.
  5. אופים 15 דקות. זורקים כ-4 כדורים לקערת מרק. (אחרי האפייה אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים).

גיוון:
ריבועי פולנטה: מיד בתום ההכנה מעבירים את הפולנטה לתבנית שטוחה ומקררים. חותכים לקוביות, מלבנים או מעוינים וממשיכים עם המתכון המקורי.