מתכון

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד זריזים וקלים להכנה. לגרסת הילדים אפשר לוותר על הברנדי ולהמירו בחלב

30,098 בשלנים התעניינו במתכון זה
כדורי שוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
כדורי שוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

כדורי שוקולד זריזים וקלים להכנה. לגרסת הילדים אפשר לוותר על הברנדי ולהמירו בחלב. לגרסה מתוקה פחות אפשר להפחית מהמתכון 25 גרם (1/4 שקית) אבקת סוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה ושוקולד מריר על ביין מארי או במיקרוגל.

2

מוסיפים קוואקר, אבקת סוכר מנופה וקקאו מנופה ומערבבים מעט בעזרת כף.

3

מוסיפים חלב, ברנדי ותמצית וניל ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה עד שאפשר לקרוץ מהתערובת כדורים יציבים.

4

מפזרים קוקוס בצלחת רחבה. קורצים פיסות מהתערובת, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ ומגלגלים אותם בקוקוס.

5

מאחסנים במקרר בכלי סגור ומוציאים לטמפ’ החדר כחצי שעה לפני ההגשה.

גיוון: במקום הברנדי אפשר להשתמש ברום.