מתכון

כיסי גבינה

גביניות שמנמנות עם הרבה מלית ומעט בצק

7,061 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
כיסי גבינה. צילום: דניאל לילה
כיסי גבינה. צילום: דניאל לילה

מאפה שמרים עם מלית אחת של גבינה מתוקה. בזכות טכניקת הקיפול המיוחדת מתקבלות גביניות שמנמנות עם הרבה מלית ומעט בצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים שמרים, סוכר ומים בקערה, מערבבים ומחכים 2 דקות לתסיסת השמרים.

2

שמים קמח ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים את תערובת השמרים וחמאה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת נפחו (מומלץ להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במשך הלילה במקרר. אפשר לעבוד עם הבצק היישר מהמקרר).

מכינים את המלית:

4

מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים, בעזרת מטרפה. מקררים.

ממלאים ואופים:

5

מגלגלים את הבצק לגליל ומעצבים אותו לצורה ריבועית. חותכים לקוביות במשקל 85 גרם (בעובי 4-3 ס"מ) כל אחת. מרדדים כל קובייה על משטח מקומח לריבוע בגודל 10 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.

כיסי גבינה2. צילום: דניאל לילה

6

מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מן המלית ומפזרים צימוקים מעל. מקפלים לצורת משולש על ידי הצמדת שני קודקודים אלכסוניים זה לזה (כמו בורקס). מהדקים את השוליים כדי שהמלית לא תברח. לוחצים קלות על קודקוד המשולש ועל הפינות, מקפלים אותן זו על זו ומהדקים (ראו תמונה). מסדרים את הגביניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים זו מזו.

כיסי גבינה4. צילום: דניאל לילה

7

מתפיחים כ-40 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

מברישים את הגביניות בביצה טרופה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.