חיפוש מתקדם

כנאפה גבינות מלוחה עם קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט

מתכון לכנאפה גבינות מלוחה עם  קרם עגבניות שרי, זעתר ויוגורט
צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

יעל: ״המנה הזו נולדה בנצרת. טיילנו בעיר ואכלנו מכל הטוב שיש לה להציע. ריח הזעתר הטרי של מאפי הבצק שאכלנו בבוקר עוד עמד באפנו כשטעמנו כנאפה חמה ומתוקה, ואז עלתה בדעתנו גרסה מלוחה של כנאפה עם זעתר״.

חומרים

לקרם עגבניות שרי:
למלית:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את קרם עגבניות השרי: מחממים שמן זית בסיר קטן על להבה גבוהה, מוסיפים עגבניות שרי וחורכים כ-2 דקות. מוסיפים את שאר רכיבי הקרם ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה עד שהעגבניות מגירות את כל הנוזלים.
  2. טוחנים בעזרת בלנדר מוט, מעבירים דרך מסננת דקה כדי להיפטר מהקליפות, מתקנים תיבול ומצננים.
  3. מכינים את המלית: מקציפים במהירות נמוכה מסקרפונה, גבינת עיזים, מלח ועלי זעתר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ויציבה. שומרים בצד.
  4. מניחים אטריות קדאיף בקערה, פותחים אותן מעט בעזרת הידיים, יוצקים חמאה מומסת ומערבבים היטב.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מסדרים חצי מכמות אטריות הקדאיף בתבנית, מורחים את המלית בשכבה אחידה ומסדרים מעל את שאר אטריות הקדאיף.
  7. אופים כ-15 דקות עד שהכנאפה זהובה.
  8. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה, מזלפים מעל קרם עגבניות ויוגורט ומפזרים עגבניות שרי צרובות ועלי זעתר. מגישים חם.

הכנה מראש: אפשר להכין את הכנאפה מראש עד שלב האפייה ולשמור מכוסה במקרר 4-3 שעות.

גיוון: מחליפים את גבינת העיזים בגבינת פטה שתוסיף למאפה מליחות, או בריקוטה או מוצרלה שיעדנו אותו.

7 בספטמבר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *