חיפוש מתקדם

כנפיים ברוטב בוטנים אינדונזי

מתכון לכנפיים ברוטב בוטנים אינדונזי
צילום: עודד מרום | סגנון: דיאנה לינדר

דברים טובים באים באריזות קטנות. כך גם הכנפיים – מן הנתחים העסיסיים והטעימים ביותר בעוף, גם ברוטב וגם בתנור, ובעיקר בתיבול אסיאתי. ממש כמו במבה גם את הכנפיים האלה אי אפשר להפסיק לנשנש. הן ספוגות היטב ברוטב חמאת בוטנים, דבש ושום. מתחילים בטיגון ומשלימים בבישול.

חומרים

לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מצפים ומטגנים : מכניסים קמח, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל לשקית ניילון ומערבבים על ידי ניעור. מכניסים פנימה את הכנפיים ומנערים עד שהן מצופות היטב בתערובת הקמח.
  2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הכנפיים על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שמזהיבות מעט. מוציאים ושומרים להמשך.
  3. מכינים רוטב ומבשלים: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר רחב, מערבבים וכשהרוטב אחיד וחם מוסיפים את הכנפיים המטוגנות. מבשלים 35-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהכנפיים נראות מזוגגות היטב ברוטב.
  4. מסירים מהכיריים, מפזרים כוסברה ופלפל חריף ומגישים מייד.

חימום חוזר אם מכינים מראש, מומלץ להקפיד שהרוטב לא יצטמצם יותר מדי. מסתפקים ב-30-25 דקות בישול ובמידת הצורך מוסיפים מעט מרק או מים בחימום.