חיפוש מתקדם

כרובית חלוטה על טחינה עגבניות של מגדלנה

מתכון לכרובית חלוטה על טחינה עגבניות של מגדלנה
צילום: דניאל לילה

פרחי כרובית מאודים שנחים בשלוליות טחינה חמצמצה, מתובלת בפיסות של עגבנייה טרייה – גרסה אלגנטית למנת כרובית בטחינה המוכרת לכולנו משולחן המזטים של המסעדות הערביות.

טובורג רד מאופיינת בהגזה קלה וצבע ענברי עמוק. בזכות מתיקות קרמלית מעודנת היא תיצור איזון מושלם עם טעמיה החמצמצים של מנת הכרובית.

חומרים

לטחינה:
לבצל כבוש:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. חולטים כרובית בשפע מי מלח 3-4 דקות עד שהיא מעט מתרככת. מסננים ומצננים. מפרקים לפרחיים קטנים.
  2. מכינים טחינה: בקערה קטנה טורפים את כל חומרי טחינה למעט עגבניה עד לקבלת טחינה חלקה. סמוך להגשה מוסיפים עגבניה קצוצה ומערבבים.
  3. מכינים בצל: בקערה קטנה מערבבים את החומרים ומשהים 5-10 דקות.
  4. מגישים: על צלחות הגשה יוצקים מעט טחינה, מפזרים פרחי כרובית ומניחים מעעליהם 2-3 טבעות בצל ונבטי אפונה. אם לא מגישים מייד שומרים את החומרים בקופסאות נפרדות במקרר עד יומיים.

“מגדלנה” היא המיזם הגדול והנועז ביותר של השף יוסף (זוזו) חנא. המסעדה יושבת בקומה הראשונה של המרכז המסחרי במושבה מגדל, רק 150 מטרים מהכנרת. את פני הבאים מקדם אקווריום ענק, ומקירות הזכוכית המקיפים את המסעדה נשקפים נופים פנורמיים של עתיקות מגדל, הר ארבל והכנרת. במגדלנה השף מתרגם את המטבח הסורי-לבנוני למסעדנות המודרנית. כאן לא תפגשו את ערכת הסלטים המזוהה עם מסעדות ערביות אלא ראשונות אישיות אלגנטיות למשל: קובה ממולאת גרגרי חומוס; סרדינים כבושים על על סלט שומר עם גבינת חלומי וכוסברה; עולש בר עם בצלים מקורמלים ויוגורט. גם בגזרת העיקריות ישנן הפתעות וחידושים