חיפוש מתקדם

כרוב ממולא

מתכון לכרוב ממולא
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לאחי הקטן היתה מטפלת בולגרייה בשם שלי, שהכינה לנו בכל שבוע סיר של כרוב ממולא. אני הייתי אז בת 7 וכבר שבויה בקסמי המטבח. התפקיד שלי היה להפריד בעדינות את עלי הכרוב ולהקפיד שיישארו שלמים ויפים. שלי היתה אחראית על החליטה ומלאכת המילוי והגלגול. זה המתכון שלה.

חומרים

למלית:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הכרוב למילוי: יוצרים קונוס עמוק בבסיס הכרוב בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים. מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב.
  2. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול עם כף מלח. חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך 5-4 דקות עד שהם רכים. מוציאים במלקחיים או בכף מחוררת, מסננים היטב ומניחים על מגבת.
  3. מכינים את המלית וממלאים: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים עגבנייה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  4. מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה כשצידם הקמור כלפי מעלה ומסירים את העורק המרכזי. מניחים כף גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק התחתון מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה כלפי מעלה.
  5. מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהממולאים מוכנים. מגישים חם.

גיוון:
מוסיפים למלית כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר) קצוצים דק (מתקבלים 17 ממולאים).