חיפוש מתקדם

כריך פטה צרפתי

מתכון לכריך פטה צרפתי
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

כמה מסובך להכין כריך טוב? לא מסובך בכלל, אבל אם משקיעים בו עוד קצת תשומת לב – בוחרים בלחם הנכון, משחקים עם מרקמים וצבעים ומשתמשים בחומרי גלם משובחים – מקבלים יצירת מופת בין שתי פרוסות לחם. לכבוד עונת החגים, הטיולים והפיקניקים ולרגל יום הסנדוויץ’ הבינלאומי שחל בקרוב הכנו שמונה כריכים מושקעים עם הלחמים הטובים של מאפיית “שמרים” ושלל נקניקים, גבינות ומעדנים מבית “ישרקו – בית קולינרי למותגי איכות בינלאומיים״

את כל חומרי הגלם ניתן להשיג בסניפי “טיב טעם” ובמעדניות מובחרות בכל הארץ.

השילוב בין פטה כבד לריבה מתוקה הוא קלאסיקה צרפתית, לכן אך טבעי היה לחבר לה לחם צרפתי איקוני.

חומרים

אופן ההכנה

חותכים את הבגט לשלושה חלקים וחוצים כל חלק לאורכו. מחממים מחבת פסים (ללא שמן) וקולים את הבגט (כשהחלק הרך כלפי מטה) עד שמתקבלים סימני חריכה יפים (אפשר גם בטוסטר). מניחים בכל כריך כמה עלי חסה סלנובה, 3-4 פרוסות נקניק פטה כבד אווז, מפזרים עירית ומורחים ריבה.

הצעת הגשה לאירוח: פורסים את הבגט לעיגולים, קולים במחבת או בתנור, מורחים בריבה, מניחים מעל את הפטה ומקשטים בעירית קצוצה.

“Jam Jam” בולגריה היא אחת מיצרניות הפירות המצטיינות של אירופה: תותים ופירות יער, אפרסקים ומשמשים, תפוחים נהדרים ועוד. כל אלה הם בסיס לריבות, לקונפיטורות ולמוצרי הפרי האחרים של “Jam Jam”, חברה המשפחתית שהוקמה לפני יותר מ-20 שנה בעיר פלובדיב וכיום מייצאת את מוצריה המעולים לרחבי העולם. לריבת האוכמניות מתיקות מעודנת, ללא גוונים חמצמצים, שמחמיאה לטעמו של פטה כבד האווז.

 

2 באוקטובר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *