גיוון: אפשר להשתמש גם בגרגרי חומוס מהקפאה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לריבת לימון:
לתבשיל גזר וחומוס:
אופן ההכנה
מכינים את הריבה:
1
מביאים את כל החומרים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת ריבה דלילה. מצננים.
2
מכינים את תבשיל הגזר והחומוס: מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים גזרים 5 דקות להזהבה.
3
מוסיפים מים לכיסוי הגזרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הגזרים. מוסיפים את יתרת השמן, כמון, קינמון, הל, צ'ילי וחומוס ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מוספים עשבי תיבול, מערבבים ומסירים מהכיריים.
מכינים את צלעות הטלה:
4
מחממים תנור ל-200 מעלות.
5
מתבלים כתר צלעות במלח ופלפל ומניחים בתבנית כשהעצם הצמודה לבשר כלפי מטה והעצמות החשופות פונות הצידה.
6
צולים 20 דקות ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
מרכיבים את המנה ומגישים:
7
מניחים את תבשיל הגזר בצלחת הגשה גדולה. פורסים את הכתר לצלעות ומסדרים על התבשיל או מגישים את הכתר בשלמותו ופורסים לעיני האורחים. מגישים לצד ריבת לימון.