מתכון

כתר צלעות טלה עם ריבת לימון ותבשיל גזר, חומוס ונענע

מתכון לצלעות טלה עסיסיות שיראו נפלא כמנה עיקרית על שולחן החג

11,514 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
כתר צלעות טלה עם ריבת לימון ותבשיל גזר, גרגרי חומוס ונענע. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כתר צלעות טלה עם ריבת לימון ותבשיל גזר, גרגרי חומוס ונענע. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

 

גיוון: אפשר להשתמש גם בגרגרי חומוס מהקפאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לריבת לימון:

לתבשיל גזר וחומוס:

אופן ההכנה

מכינים את הריבה:

1

מביאים את כל החומרים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת ריבה דלילה. מצננים.

2

מכינים את תבשיל הגזר והחומוס: מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים גזרים 5 דקות להזהבה.

3

מוסיפים מים לכיסוי הגזרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הגזרים. מוסיפים את יתרת השמן, כמון, קינמון, הל, צ'ילי וחומוס ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מוספים עשבי תיבול, מערבבים ומסירים מהכיריים.

מכינים את צלעות הטלה:

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

5

‏מתבלים כתר צלעות במלח ופלפל ומניחים בתבנית כשהעצם הצמודה לבשר כלפי מטה והעצמות החשופות פונות הצידה.

6

צולים 20 דקות ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.

מרכיבים את המנה ומגישים:

7

מניחים את תבשיל הגזר בצלחת הגשה גדולה. פורסים את הכתר לצלעות ומסדרים על התבשיל או מגישים את הכתר בשלמותו ופורסים לעיני האורחים. מגישים לצד ריבת לימון.