חיפוש מתקדם

כתר צלעות טלה עם ריבת לימון ותבשיל גזר, גרגרי חומוס ונענע

מתכון לכתר צלעות טלה עם ריבת לימון ותבשיל גזר, גרגרי חומוס ונענע
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

דרך מרשימה במיוחד להגיש צלעות טלה, שגם שומרת על מרקם מושלם של הבשר.

רוסטביף ורדרד ועסיסי, ברווז שלם שחום ופריך, כתר צלעות טלה מגרה עם מרקם מושלם של הבשר – אין ספק שהמופע הראשי של ארוחת החג הוא המנה העיקרית. כאן אין מקום לטעויות ולפשרות – צלחת הערב כולה תלויה במנת הבשר או הדג, המפארת את שולחן החג.

צלעות טלה – היהלום שבכתר

כולם אוהבים צלעות טלה על הגריל, אבל כדאי לדעת, שהנתח המעודן מתאים גם לצלייה ברוטב עשיר. כשרוצים להפוך את הצלעות למנת רושם צולים אותן ככתר בעודן מחוברות. לטלה יש 12 צלעות, אולם 4-3 הצלעות הקדמיות (הקרובות לכתף) אינן מתאימות לצלייה משום שהן שריריות יותר וזקוקות לזמן בישול ארוך. כשקונים כתר צלעות בשלמותו מבקשים מהקצב להוריד אותן ושומרים לתבשילי קדרה. כדי לשוות לנתח מראה אלגנטי מבקשים מהקצב לגלף את העצמות המזדקרות מהבשר.

את הצלעות מגישים במידת עשייה הנקראת רוזה, שהיא מעט מעל מדיום. כדי לדייק בצליית כתר צלעות חשוב לעבוד עם מדחום לבשר: כשהטמפ’ מגיעה ל-58 מעלות מוציאים את הנתח מהתנור. בזמן המנוחה החום הפנימי יגיע ל-63 מעלות והצלעות יהיו במידת עשייה מושלמת.

חומרים

לטיגון:
לריבת לימון:
לתבשיל גזר וחומוס:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הריבה: מביאים את כל החומרים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת ריבה דלילה. מצננים.
  2. מכינים את תבשיל הגזר והחומוס: מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים גזרים 5 דקות להזהבה.
  3. מוסיפים מים לכיסוי הגזרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הגזרים. מוסיפים את יתרת השמן, כמון, קינמון, הל, צ'ילי וחומוס ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מוספים עשבי תיבול, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  4. מכינים את צלעות הטלה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. ‏מתבלים כתר צלעות במלח ופלפל ומניחים בתבנית כשהעצם הצמודה לבשר כלפי מטה והעצמות החשופות פונות הצידה.
  6. צולים 20 דקות ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.
  7. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את תבשיל הגזר בצלחת הגשה גדולה. פורסים את הכתר לצלעות ומסדרים על התבשיל או מגישים את הכתר בשלמותו ופורסים לעיני האורחים. מגישים לצד ריבת לימון.

ב”טיב טעם” מחכים לכם חומרי הגלם המשובחים ביותר: בעלי כנף מיוחדים, נתחי בשר איכותיים ודגים הכי טריים שיש. מתוך השפע בחרנו 8 חומרי גלם מגוונים, ולכל אחד שידכנו מתכון חגיגי אך פשוט לביצוע; הנה מתכון לצלעות טלה עסיסיות שיראו נפלא על שולחן החג. חג טעים ושמח!

 

גיוון: אפשר להשתמש גם בגרגרי חומוס מהקפאה.