חיפוש מתקדם

לאפה ביתית

מתכון ללאפה ביתית
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

לא צריך תנור – פשוט קולים עיגולי בצק במחבת, עד שהם הופכים למאפים ריחניים וחרוכים בקצוות. אפשר להכפיל כמויות, לקלות ולהקפיא.

חומרים

  • 200 גרם (½1 כוסות) קמח
  • 1/4 שקית (1 כף) שמרית
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) מים
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 3-2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. לשים את כל החומרים מלבד שמן הזית במיקסר במשך 10 דקות עד שהבצק גמיש ורך. מחלקים ל-4 כדורים שווים, מכסים במגבת ומתפיחים שעה.
  2. סמוך להגשה מרדדים כל כדור על משטח מקומח לפיתה שטוחה ככל האפשר (שואפים לקוטר 22 ס”מ).
  3. מחממים מחבת ברזל כבדה או פלאנצ’ה עם 2 כפות שמן זית. מניחים עיגול בצק וקולים 2 דקות מכל צד, עד שהלאפה משחימה מעט ומתקשה. חוזרים על הפעולה עם שאר העיגולים. מוסיפים מעט שמן אם צריך.