חיפוש מתקדם

לביבות בטטה

מתכון ללביבות בטטה
צילום: דניאל לילה

קראנצ’יות ופיקנטיות, מתובלות בסגנון המזרח הרחוק, אך מתאימות גם לחנוכה שלנו. את המטבל הפיקנטי אפשר להחליף ברוטב יוגורט או בקרם פרש עם שום ועשבי תיבול.

איזה מזל שנשאר להם כד קטן של שמן, שבדרך נס לא אזל. בזכותו אנחנו יכולים לחגוג (לפחות שמונה ימים, אבל עדיף כל השנה) עם שלל לביבות ועוד מיני תפודים מטוגנים, פריכים ושחומים. תפוחי אדמה ושמן חם הם שידוך מנצח, שמניב מאכלים, שכיף לנשנש ליד הבירה או להגיש לצד סטייק או סלט. אם יודעים את העבודה, פועלים נכון ומקפידים על הכללים, המפגש הלוהט מוליד תוכן נימוח ומעטפת פריכה, בלי שמץ של שמנוניות מטרידה.

חומרים

לעיצוב הלביבות:
לטיגון:
למטבל עגבניות:

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי המטבל.
  2. מערבבים בטטות עם שום, ג'ינג'ר, סויה וצ'ילי.
  3. מחלקים את תערובת הבטטות ל-18 כדורים שווים בעזרת כף, טובלים בקמח ומשטחים ללביבות.
  4. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן, ומטגנים את הלביבות כ-2 דקות. הופכים ומטגנים עוד דקה, לקבלת לביבות זהובות.
  5. מגישים עם המטבל בצד.
18 בנובמבר 2016
תגובות

תגובות (3)

  • limor 20 בדצמבר 2016 1:40 השב

    מה זה במתכון:
    1 כפית ג…?
    1 כפית רוטב צ..?

    • לי גיל - על השולחן 20 בדצמבר 2016 9:54 השב

      הייתה טעות במתכון, הרכיבים תוקנו 🙂

      • limor 20 בדצמבר 2016 12:59 השב

        תודה רבה על העדכון המהיר !!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *