חיפוש מתקדם

לביבות כרובית עם קוואקר וגרעיני חמנייה ברוטב יוגורט-שום-שמיר

מתכון ללביבות כרובית עם קוואקר וגרעיני חמנייה ברוטב יוגורט-שום-שמיר
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לביבות המשלבות רכות עם הקראנצ’יות של הקוואקר, ומוגשות עם רוטב יוגורט רענן ליד. אל תוותרו על גרעיני החמנייה שמשדרגים אותן. ארוחה קלה מושלמת לערב חם.

חומרים

לטיגון:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הלביבות: מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים מומלחים. מוסיפים כרובית ומביאים לרתיחה שנייה על להבה גבוהה. מבשלים כ-20 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.
  2. מסננים את הכרובית, מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.
  3. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים ביצה טרופה וקוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי, מוסיפים כף קוואקר.
  4. מחממים שמן קנולה בעומק 3-2 ס”מ במחבת רחבה על להבה גבוהה.
  5. יוצרים לביבות מהתערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה. מטגנים משני הצדדים להזהבה (אם הלביבות מתפרקות בטיגון, מוסיפים כף-שתיים קוואקר לתערובת). מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים יוגורט עם שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מגישים את הלביבות עם רוטב יוגורט.
10 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *