חיפוש מתקדם

לביבות סלק ושקדים אפויות

מתכון ללביבות סלק ושקדים אפויות
מילים: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: עודד מרום | סגנון: עמית פרבר

ליה שומרון פינדר מאוהבת בשקד כי הוא קוסם קולינרי שיודע להתאים את עצמו לכל מאכל. שקדים יכולים להיות המרכיב הקושר בקציצות או לביבות לצד ביצים ובמקום פירורי לחם או קמח. משתמשים בשקדים טחונים לאבקה או טוחנים לבד במעבד מזון. אם טוחנים לבד, כדאי להשרות את השקדים במים פושרים למשך הלילה או במים רותחים ל-30 דקות כדי לרכך אותם מעט.

חומרים

לשימון:

אופן ההכנה

  1. משרים שקדים שלמים במים פושרים למשך הלילה (אם רוצים קולפים, אבל לא חובה).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
  3. מסננים את השקדים ומרסקים במעבד מזון יחד עם סלק וסלרי עד לקבלת מחית עם מרקם שמזכיר פסטו.
  4. טורפים ביצים, טחינה ובצל בקערה נפרדת. מוסיפים את מחית השקדים והסלק, מערבבים ומתבלים במלח וכמון.
  5. יוצרים לביבות בקוטר 6 ס”מ בידיים רטובות ומניחים בתבנית.
  6. אופים כ-15 דקות עד שהלביבות משחימות ומתייצבות. מגישים חם או בטמפ’ החדר עם מטבל טחינה, יוגורט או שניהם יחד.

גיוון: מחליפים את הסלק בכמות זהה של גזר.
במקום שקדים שלמים אפשר להשתמש ב3/4 כוס פולפה שקדים – השאריות שנותרות לאחר הכנת חלב שקדים.
לשימון אפשר להשתמש גם בשמן קוקוס או חמניות.

13 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *