חיפוש מתקדם

לביבות קינואה ברוטב יוגורט

מתכון ללביבות קינואה ברוטב יוגורט
שפרה לאונר
מתכון ללביבות קינואה ברוטב יוגורט
שפרה לאונר

החגים כמעט נגמרו ואיתם כל ארוחות החג למיניהן. מה לא היה לנו, דגים, בשרים, עופות, קציצות, תוספות, עוגות ועוד ועוד בין לבין.

צריך משהו לאיזון – כאשר חשבתי להכין לביבות מקינואה חשבתי שכולם יסלדו משפע הבריאות המוגזם שהם הולכים לקבל. לביבות קינואה ? מה זה? לאן הגענו? אבל הפתעה – הם התגברו על הסלידה הקלה, טעמו ואהבו מאד. ואכן הלביבות טעימות מאד, קלות להכנה ויפות למראה מה צריך יותר ?

הלביבות נשמרות מצוין כיומיים במקרר.

חומרים

לבטטות:
לטיגון:
לרוטב יוגורט:

אופן ההכנה

1. להכנת הקינואה: שיטפו את הקינואה, שימו בסיר יחד עם 2 כוסות מים, הרתיחו, הוסיפו מלח, פלפל, אבקת מרק, שום, הנמיכו האש ובשלו עד שהמים נספגים והקינואה רכה. זה לוקח כ-20 דקות. סננו וקררו מעט. 2. להכנת הבטטה: שימו את קוביות הבטטה בכלי גדול שמתאים למיקרו, כסו כמעט לגמרי במים, תבלו במלח, פלפל, קינמון וסוכר, כסו וחממו למשך 12 ד'. סננו, מעכו וקררו מעט. 3. העבירו את שתי התערובות - הקינואה והבטטה - לקערה גדולה. הוסיפו את הביצה, הקמח ועשבי התיבול. לושו בעזרת הידיים את שתי התערובות למרקם אחיד.ונעים למגע. צרו לביבות שמנמנות מעט, סדרו על משטח מרופד בניילון נצמד. 4. חממו שמן לטיגון במחבת, טגנו את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה והוציאו מהמחבת לנייר סופג. 5. להכנת הרוטב: ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב. 6. הגישו את הלביבות עם רוטב היוגורט ותיהנו.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *