חיפוש מתקדם

לביבות תפוחי אדמה ובטטה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובטטה
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

זה המתכון הכי קרוב ללטְקעס המקוריות, רק בתוספת בטטה, שנותנת מתיקות. שדרוגים נוספים כוללים שימוש באבקת אפייה וכמות גדולה יחסית של ביצים — שניהם מעניקים ללביבות מרקם אוורירי. בהשראת הבְּליני הרוסיות, שף אוראל קמחי מגיש את הלביבות עם קרם פרש וביצי סלמון. ילדים (שאגב מתים על הלביבות האלה) יסתפקו בקרם פרש.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מגררים תפוחי אדמה, בטטות ובצל על פומפייה גסה. סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים את הירקות המגוררים לקערה.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. מחממים מחבת עם שמן בגובה 3-2 ס”מ. יוצרים לביבות בקוטר 5-4 ס”מ בעזרת כף ומטגנים בסבבים על להבה בינונית כ-3 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
  4. להגשה: מסדרים את הלביבות על צלחות הגשה. מניחים על כל אחת כפית של קרם פרש ומעט ביצי סלמון ועירית קצוצה.
12 בדצמבר 2016
תגובות

תגובות (2)

  • אלי 13 בינואר 2017 12:11 השב

    לא הבנתי איך המתכון הזה טבעוני?

    • לי גיל - על השולחן 16 בינואר 2017 11:48 השב

      הוא אכן לא טבעוני, המתכון תוקן

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *