חיפוש מתקדם

לברק עטוף בתבלינים עם מנגולד מאודה, ירקות גריל, טחינה ויוגורט

מתכון ללברק עטוף בתבלינים עם מנגולד מאודה, ירקות גריל, טחינה ויוגורט
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

לשף אבי שטייניץ אין מסעדה בשוק הנמל, אבל לאשתו אורלי יש בה חנות כלים שווה (“ארקוסטיל קיטשן”), ואבי מגיע לעיתים כדי לתמוך ולבשל בעמדה ההדגמה של החנות. את הלברק (שנידוג בדוכן “פישנזון” ממש ממול) הוא הכין במחבת עם מכסה, וכך הדג יצא גם מאודה וגם פריך. נאמן לקו הבריאותי הוא אידה מנגולד וצרב במחבת פסים עגבניות שרי נפלאות מ”ארץ הנגב והערבה”.

חומרים

לתערובת התבלינים החמה:
לירקות בגריל:
למנגולד מאודה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים תערובת תבלינים חמה: משרים גרגרי כמון ושאטה במים ל-3 שעות לפחות, רצוי אפילו ללילה. מסננים וטוחנים עם שום למשחה במכתש ועלי.
  2. מכינים את הירקות: צולים בצל, שרי ופלפל חריף על גריל פחמים או במחבת גריל עד שצרוב יפה.
  3. מתבלים רצועות מנגולד במלח, פלפל שחור ושום כתוש, מניחים בסלסילת אידוי ומאדים 6 דקות לריכוך. המנגולד יקבל גוון ירוק עז.
  4. צולים את הדג ומגישים: בינתיים מושחים את הדג בכף שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומתבלים בקליפת ליים. מושחים את צד הבשר במשחת התבלינים החמה.
  5. מחממים כף שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות בעלת מכסה. מניחים את הדג כשצד העור כלפי מטה, מכסים מייד וצולים 3 דקות על להבה בינונית גבוהה. הדג מוכן כאשר נוצרת חגורה זהובה בתחתיתו וצבע בשרו בחלק העליון הופך לבהיר. לא הופכים.
  6. מניחים תלולית יוגורט על צלחת הגשה ולצידה מנגולד חלוט. מעל ומסביב מסדרים ירקות קלויים ומעל מניחים את הדג ולצידו את העלים. מזלפים טחינה ומתבלים במלח ים ופלפל גרוס.

גיוונים:

  • מוסיפים לתערובת התבלינים החמה כף פלפלים קלויים קצוצים או כף מחית לימונים כבושים.
  • מוסיפים למשחת התיבול של הדג כפית ראס אל-חנות או בהראט לדגים.
  • מגישים על לאפה דקה או פוקאצ’ה חמה.
27 במרץ 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *