חיפוש מתקדם

לזניה ריקוטה ותרד

מתכון ללזניה ריקוטה ותרד
צילום וסגנון: דניה ויינר

כשלא היתה ריקוטה בארץ סבתי היתה מערבבת “טוב טעם” עם גבינה לבנה. היא גם השתמשה רק בפסטה תוצרת בית ובתרד טרי. היום יש ריקוטה אמיתית, אפשר ליהנות מתרד קפוא כל השנה ולהרכיב את הלזניה מעלי פסטה מוכנים. אגב, אני נוהגת לבשל אותם מראש למרות הוראות היצרן. במנה הזאת השתמשתי בריקוטה פרסקה, שמוסיפה עסיסיות.

חומרים

למלית:
להקרמה (לא חובה):
לרוטב בשאמל:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן, מזהיבים שום ומוציאים את השמן לקערית (את השום משאירים במחבת).
  2. מוסיפים תרד למחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 דקות לאידוי הנוזלים. מתבלים ומורידים מהכיריים. מערבבים פנימה ריקוטה וביצה.
  3. מרכיבים את הלזניה: מבשלים את עלי הלזניה במי מלח רותחים 3-2 דקות עד לריכוך קל.
  4. מרפדים תבנית משומנת בשכבה של עלי לזניה ומפזרים עליהם כשליש מתערובת התרד. חוזרים על התהליך 3 פעמים ומסיימים בעלי לזניה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מכינים בשאמל ואופים: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהוא נספג בחמאה. יוצקים חלב, מביאים לסף רתיחה ומבשלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  7. יוצקים את הבשאמל על הלזניה, ואם רוצים מגררים מעט פרמזן.
  8. אופים 20 דקות ללא כיסוי עד שפני הלזניה שחומים קלות.