החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסטרטר:
לבצק:
אופן ההכנה
מכינים סטרטר
1
מערבבים שמרים עם מים בקערה עד להמסה, מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
מכינים את הבצק, מתפיחים ואופים
2
מעבירים את הסטרטר למיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמח, מים, דבש, אבקת קקאו ושמרים ומערבלים במהירות נמוכה 5 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר ומערבלים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
3
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים ומערבלים רק עד שנבלעים בתערובת.
4
מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
5
מרפדים סלסילה או קערה עמוקה בקוטר 20 ס"מ במגבת מטבח, ששוליה בולטים מהסלסילה (או מהקערה), ומקמחים את המגבת בנדיבות.
6
לשים את הבצק בידיים כדקה, יוצרים כדור ומניחים בסלסילה או בקערה כשהתפר כלפי מעלה. מכסים את הבצק עם שולי המגבת, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
7
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר כשעתיים לפני האפייה, כדי שיהיה בטמפ' החדר.
8
מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים תבנית אפייה בתחתית התנור.
9
הופכים את הלחם על תבנית נפרדת וחורצים 4 חריצים. מניחים כמה קוביות קרח בתבנית הלוהטת שבתחתית התנור.
10
אופים כ-30 דקות עד שהלחם מקבל קראסט וצליל חלול נשמע כשמקישים על תחתית הלחם.