חיפוש מתקדם

לחמניות באן במילוי דג מסאלה של מינה טומיי

מתכון ללחמניות באן במילוי דג מסאלה של מינה טומיי
צילום: דניאל לילה

לחמניות באן רכות ועדינות טעם עוטפות נתחי דג פריכים, מתובלים ברוטב ריחני ועמוס תבלינים. השף משה בדישי משלב בין קוריאה להודו בצורה טבעית ומענגת.

ויינשטפן, בירת חיטה גרמנית, מוסיפה מתיקות עדינה וארומות מתונות של ציפורן. טעמיה מתחברים היטב לתיבול בסגנון הודי ומעשירים את המנה ברובדי טעם נוספים.

חומרים

ללחמניות באן (15 יחידות):
לרוטב מסאלה:
לדג:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים לחמניות: לשים את כל החומרים חוץ מהשמן להברשה במיקסר עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. מוציאים את האוויר מהבצק, מגלגלים לגליל וחותכים ל-15 פיסות. מגלגלים כל פיסה לכדור חלק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 10 דקות.
  3. מרדדים את הכדורים לאליפסות באורך 10 ס"מ. טובלים צ'ופסטיק בשמן ומורחים על פני האליפסות ומקפלים אותן לשניים, כך שמתקבל כיס בצורת חצי פיתה פתוחה בקצוות. מסדרים את כל לחמנייה על ריבוע נייר אפייה בגודל 10 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
  4. מרתיחים מים בסיר. מסדרים את הלחמניות (עם ניירות האפייה) בסלסילת אידוי כך שלא יהיה מגע ביניהן ומניחים את הסלסילה על הסיר. מאדים 10 דקות בכמה סבבים או בכמה סלסילות אידוי בקומות. אפשר להקפיא את הלחמניות המוכנות. בחימום חוזר מומלץ לעטוף אותן ברדיד אלומיניום למניעת התייבשות ולחמם בטוסטר אובן 5-4 דקות. את הלחמניות המוכנות שומרים עד יומיים בשקית אטומה.
  5. מכינים רוטב מסאלה: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים בצל 3-2 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום ופלפל צ'ילי ומטגנים דקה עד שהארומות מתחילות לעלות.
  6. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות טחונות ומבשלים 4-3 תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים תבלינים, סוכר, שקדים, שמנת מתוקה ומלח ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מסירים מהכיריים. ומחממים שוב לפני שמכניסים את נתחי הדג.
  7. מטגנים דגים: מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  8. פורסים את הפילטים לפיסות בגודל ביס, מקמחים כל פיסה ומנערים את עודפי הקמח. מטגנים 3-2 דקות עד שפיסות הדג מזהיבות היטב. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לרוטב מסאלה חם. מערבבים כדי שהרוטב יעטוף את נתחי הדג.
  9. מרכיבים את המנה ומגישים: שמים 3 נתחי דג עם מעט מהרוטב בתוך לחמנייה. מזלפים יוגורט ומפזרים מעט עלי כוסברה.

קוריאני, יפני, הודי, וייטנאמי ותאילנדי נפגשים במסעדה – זה נשמע כמו תחילתה של בדיחה, אבל הפעם מדובר בתפריט של רשת המסעדות “מינה טומיי”. שני סניפיה (אחד בתל אביב והשני בחיפה) מעוצבים בגרנדיוזיות חיננית, בהשראת האסתטיקה האסיאתית. השף משה בדישי, שמוביל את המסעדות, שואב השראה משלל מטבחי המזרח הרחוק ומוסיף פרשנות אישית.