חיפוש מתקדם

לחמניות בצל מפרובאנס

מתכון ללחמניות בצל מפרובאנס
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הוא מעניק ארומה של בית ומתיקות עדינה לכל מאכל בלי להאפיל על יתר השחקנים במנה, אבל כשצריך – הבצל גם יודע להיות כוכב. לחמניות רכות וריחניות במיוחד, שהולכות נפלא ליד קערת מרק מהבילה.

חומרים

לראש העיסה:
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים
  • 180 גרם (⅓1 כוסות) קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
לבצק:
להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים ראש עיסה: מערבבים את חומרי ראש העיסה בקערת המיקסר, מכסים ומניחים ל-30 דקות לתסיסה ראשונית.
  2. מטגנים בצל ואנשובי: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים ותימין כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים אנשובי ומטגנים דקה עד שהוא כמעט נמס. מצננים. שומרים בצד 1/4 מכמות הבצל לקישוט הלחמניות.
  3. מכינים את הבצק ומתפיחים: מוסיפים את חומרי הבצק (כולל הבצל המטוגן) לקערת המיקסר ובו ראש העיסה ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך ודי דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  5. יוצרים כדורים, מתפיחים שוב ואופים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16-14 כדורים בני 60 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. מורחים בביצה ומקשטים ברצועות הבצל המטוגן ששמרנו.
  8. אופים 25 דקות לקבלת לחמניות תפוחות וזהובות שתחתיתן שחומה. מצננים על רשת.

חוכמת מטבח
בצל – הוראות שימוש
קונים בצלים קשים וחלקים – ללא פציעות, ללא ריח בצלי חזק וללא גבעולים ירוקים מבצבצים המעידים על בצל לא טרי.
מאחסנים בחוץ – במקום קריר, יבש ומאוורר, הכי טוב בשכבה אחת. בצל קלוף אפשר לשמור בקירור עד שבוע; בצל חתוך – בתוך קופסה או שקית עד 5-4 ימים במקרר.
טועמים הבצל הלבן נחשב לחריף ביותר, הצהוב קצת פחות והסגול הוא העדין מכולם; אבל מניסיון: מידת החריפות אינה מושפעת מהזן, אלא תלויה בעיקר במועד שבו הפקעת נשלפה מהאדמה. ככל שהבצל טרי יותר, כך טעמיו וחריפותו יהיו חזקים יותר.
מנצלים את הקצוות שקוטמים מראש הבצל להכנת עוגות בצל – להיט מסעדות אמריקני על-זמני: משרים שעה במי קרח ומייבשים היטב. מצפים בשכבה עבה של קמח ומטגנים בשמן עמוק עד שפריך מאוד.

 

גיוון:  את השמרים הטריים אפשר להחליף ב-10 גרם שמרים יבשים.

16 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (4)

  • נועה 27 בינואר 2016 10:18 השב

    נשמע מדהים!
    האם אפשר להקטין את הכמויות בחצי או שזה פוגע ביחס?

    תודה!

    • לי גיל 27 בינואר 2016 10:36 השב

      אין בעיה להקטין כמויות בחצי, או לחילופין, אם כבר מכינים – להכין כמות מלאה ולהקפיא חצי.

  • רעות 29 בינואר 2016 7:28 השב

    הצלחתי להשיג רק שמרים יבשים (לא טריים). הנחיות מיוחדות לשימוש בהם במתכון הזה?! (כמויות, זמני תסיסה, אופן פעולה וכו’)
    תודה!

    • לי גיל - על השולחן 29 בינואר 2016 16:01 השב

      אין הוראות מיוחדות, רק הפחיתי 2/3 מכמות השמרים (כלומר, השתמשי ב-8-9 גרם שמרים יבשים במקום 25 גרם שמרים טריים שבמתכון). ייתכן שזמני התפיחה יתארכו מעט, לכן כדאי להרגיש את הבצק אחרי התפיחה ולא להסתמך רק על השעון. אם כשאת נועצת אצבע בבצק (בעדינות) נוצר שקע שחוזר באיטיות למקום (לא “קופץ” בחזרה אבל גם לא נשאר שקוע) – הבצק מוכן לאפייה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *