חיפוש מתקדם

לחמניות פסח עם אגוזים וצימוקים

(1 חוות דעת)
מתכון ללחמניות פסח עם אגוזים וצימוקים
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

יוצאים לפיקניק בחול המועד עם תפריט מרענן שאפשר לתקתק תוך שעה והופכים את חול המועד לאטרקציה האמיתית של פסח.

הלחמניות אווריריות כמו פחזניות וטעימות כמו שרק לחמניות חמות יכולות להיות. איש לא יאמין שהן עשויות מקמח מצה.

חומרים

לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. יוצקים מים ושמן לסיר, זורים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים קמח מצה ומערבבים. מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך כדי בחישה ומערבבים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה צימוקים ואגוזים.
  4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים כ-45 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.