מתכון

לחמניות פרח

לקיצור דרך משתמשים בבצק מוכן ועד שהוא מפשיר מסננים גבינה, מערבבים עם חמוציות, מורחים על הבצק, מעצבים ואופים

601 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחמניות פרח. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לחמניות פרח. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כשתגישו את הלחמניות המרהיבות לשולחן, לא יאמינו כמה הן בעצם קלות להכנה. משתמשים בבצק שמרים מוכן, ובזמן שהוא מפשיר מסננים את הגבינה, מערבבים עם חמוציות, מורחים על הבצק, מעצבים, מתפיחים ואופים. שימו לב: אופים את הלחמניות בתבנית אישיות (בקוטר 10 ס”מ) – אפשר חד-פעמיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ:

למלית גבינה וחמוציות:

אופן ההכנה

מסננים את הגבינה

1

מניחים בד חיתול במסננת ויוצקים עליו את הגבינה. מניחים בקערה במקרר לשעתיים לפחות עד שהגבינה מגירה נוזלים.

מכינים סירופ סוכר

2

בסיר, מביאים מים וסוכר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מצננים.

מכינים את המלית

3

שמים בקערה חמאה, גבינה מסוננת, אבקת סוכר, קליפת לימון מגוררת ווניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חלמונים ואינסטנט פודינג ומערבבים לתערובת אחידה.

מעצבים את הלחמניות ומתפיחים

4

פורשים את הבצק המרודד על משטח עבודה, מורחים עליו את מלית הגבינות ומפזרים חמוציות.

5

מסמנים קו אמצע לאורך המלבן בעזרת סכין ומגלגלים את שולי הבצק משני הצדדים פנימה עד שהם נפגשים במרכז. פורסים ל-20 פרוסות בעובי 3 ס”מ. אוחזים כל פרוסה בשתי ידיים ומסובבים חצי סיבוב לכיוונים מנוגדים. מניחים בתוך תבנית אישית. מסובבים באותה צורה פרוסה נוספת ומניחים על הפרוסה הראשונה בהצלבה לקבלת צורת פרח.

6

מכינים כך את שאר הלחמניות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

7

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים ומזגגים

8

אופים כ-20-15 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ ומצננים.  

אם מכינים בטבעות אפייה (רינגים) משמנים אותן מבפנים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הלחמניות בתוך הטבעות ואופים כרגיל.

להכנה מראש שומרים מחוץ למקרר עטוף ברדיד אלומיניום עד יומיים או מקפיאים ומחממים 20 דקות ב-200 מעלות.