חיפוש מתקדם

לחמעג’ון זריז

מתכון ללחמעג’ון זריז
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הפיתות הקטנות (פיתות ביס) רכות ובשרניות. חוצים אותן לרוחב, עורמים בשר טחון גס ומתובל ושולחים לתנור. בתורכיה מזלפים מלמעלה יוגורט מתובל. אנחנו שמנו טחינה.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את עיגולי הפיתה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מורחים בעגבניות מרוסקות.
  3. מערבבים בשר עם שמן זית, בצל, שום, פטרוזיליה ותבלינים בקערה ומפזרים על הפיתות.
  4. אופים רבע שעה או עד שהבשר עשוי לטעמכם.
  5. מפזרים גרגיר הנחלים או רוקט על המאפים. אם רוצים, מזלפים מעט טחינה או מגישים צלוחית טחינה ליד.

גיוון:
ממירים את בשר הבקר בטלה.

באותה שיטה מכינים:

לחמעג’ון צמחוני: משתמשים בסלסילת פטריות חורש קצוצות במקום בבשר טחון.

ממהרים?
משתמשים בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
מבקשים מהקצב לטחון את הבשר עם בצל, פטרוזיליה ותבלינים.