300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

ליניבייה ורניקי - על השולחן
חיפוש מתקדם

ליניבייה ורניקי

מתכון לליניבייה ורניקי
צילום: דניאל לילה
מתכון לליניבייה ורניקי
צילום: דניאל לילה
מתכון לליניבייה ורניקי
צילום: דניאל לילה
מתכון לליניבייה ורניקי
צילום: דניאל לילה

הדור הבא: כוכבי העתיד של המסעדנות הישראלית – פרוייקט משותף של “על השולחן” ויקב רמת הגולן. החודש בחרנו ברז רהב, השף של מסעדת OCD, ואור זיידמן, הסומלייה של מסעדת OCD.

‏”כשהייתי נער העיסוק שלי באוכל היה לא מאוד בריא,” מספר רז רהב. “כשהחלטתי על שינוי בחרתי להסתכל על אוכל ממקום חדש והתחלתי לחקור, ללמוד ולהתנסות בבישול. חלק מן החוויות חלקתי באינסטגרם תחת השם רזי ברווזי, ונוצר סביב זה עניין שהוביל אותי למטבח המקצועי.” רז עבד שלוש שנים במסעדת “פופינה” ועשה סטאז’ ב-Kitchen Table בלונדון ובמקביל בישל ארוחות פרטיות. “באיזשהו שלב נוצר קהל לארוחות האלה והחלטתי לפתוח את OCD.”

האופי הקולינרי של המסעדה החדשה נזיל וגמיש – אין מטבח שלא נוגעים בו ויש עירוב של טכניקות ובעיקר משחקים של מרקם, צבע וטעם: “אנחנו בונים ארוחות של 9 מנות. האתגר הוא ליצור מנות שזורמות אחת לתוך השנייה ויוצרות סיפור.” יין הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. “בעיני יין הוא ממש עוד תבלין לאוכל,” מסביר רז. מסיבה זו אור זיידמן, הסומלייה, שגם היא החלה כאוטודידקטית בתחום היין, בונה לכל ארוחה תפריט טעימות יין, שמורכב מחצאי כוסות, המשודכות לכל מנה — “האתגר כאן הוא לייצר תקשורת בין היינות והאוכל והתפתחות ממנה למנה ומכוס לכוס.”

אור, אשת היין של המסעדה בחרה לשדך למנה ירדן פינו גרי 2015. “המנה שיצר רהב היא שילוב בין חמוץ למתוק ומלוח וניגוד בין המעטפת הפריכה למרקם הרך של הוורניקי עצמם,” היא מסבירה. “ירדן פינו גרי הוא יין שופע פרי וקליל והעושר שלו מתכתב עם המורכבות שיש במנה עצמה”. ירדן פינו גרי 2015 הוא היין הראשון שנוצר מזן זה ביקב רמת הגולן. חלקות הפינו גרי ממוקמות בשני כרמים בצפון הגבוה והקר של רמת הגולן ואחרי הבציר חלק מן היין עבר יישון בחביות עץ אלון גדולות, אשר העניק לו מרקם ונוכחות לצד טעמי הפרי החמצמצים-מתקתקים.

חומרים

לוורניקי
ל"קרם פרש" סלק
לצריבת הוורניקי ולהגשה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים טבורוג, קמח, ביצים ופרמזן בקערה רחבה ומערבבים-לשים ידנית לתערובת אחידה וקשה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. המליחות תתעצם לאחר הבישול, לכן ממליחים בעדינות. ‏ חותכים את הבצק על משטח עבודה מקומח ל-10 חתיכות ויוצרים גלילים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים אותם בקמח עד שהם נעטפים בו. ‏ בינתיים מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול. ‏ מוסיפים את הגלילים למים ב-3 מחזורים ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה (אל תתנו לגלילים לגעת זה בזה — הם יידבקו). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד יומיים.
  2. מכינים קרם פרש סלק: מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ומתקנים תיבול.
  3. צורבים את הוורניקי ומגישים: ממיסים 10 גרם חמאה במחבת כבדה, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור וצורבים חמישית מכמות הוורניקי כדקה מכל צד עד שהם משחימים. חוזרים על הפעולה עם יתר הווריניקי והחמאה — חמישית הכמות בכל פעם. ‏ מניחים 8-6 ורניקי בצלחת ולידם קרם פרש סלק. מפזרים עלי בזיליקום, דובדבנים וגילופי פרמזן.