החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוורניקי
ל"קרם פרש" סלק
לצריבת הוורניקי ולהגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
שמים טבורוג, קמח, ביצים ופרמזן בקערה רחבה ומערבבים-לשים ידנית לתערובת אחידה וקשה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. המליחות תתעצם לאחר הבישול, לכן ממליחים בעדינות.
2
חותכים את הבצק על משטח עבודה מקומח ל-10 חתיכות ויוצרים גלילים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים אותם בקמח עד שהם נעטפים בו.
3
בינתיים מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים את הגלילים למים ב-3 מחזורים ומבשלים כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה (אל תתנו לגלילים לגעת זה בזה — הם יידבקו). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד יומיים.
מכינים קרם פרש סלק:
4
מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ומתקנים תיבול.
צורבים את הוורניקי ומגישים:
5
ממיסים 10 גרם חמאה במחבת כבדה, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור וצורבים חמישית מכמות הוורניקי כדקה מכל צד עד שהם משחימים. חוזרים על הפעולה עם יתר הווריניקי והחמאה — חמישית הכמות בכל פעם.
6
מניחים 8-6 ורניקי בצלחת ולידם קרם פרש סלק. מפזרים עלי בזיליקום, דובדבנים וגילופי פרמזן.