חיפוש מתקדם

מאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים

מתכון למאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים
צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר
מתכון למאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים
צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר

מקלעת של בצק עלים במילוי קוביות בטטה צלויות, תרד טרי וגבינת עיזים נמסה. מלאכת הקליעה רק נראית קשה, אבל אם קיפלתם בחייכם חולצה, לא תתקשו מול האתגר.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ומקפיצים קוביות בטטה כ-5 דקות עד להזהבה. ממליחים, מפלפלים ומכבים את הלהבה. מצננים 10 דקות.
  2. מוסיפים עלי תרד וקוביות גבינה ומערבבים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 40X25 ס”מ. מסמנים בעדינות עם הסכין (בלי לחרוץ) שני פסי אורך, המחלקים את המלבן ל-3 מלבנים צרים. חותכים את שני המלבנים החיצוניים לרצועות אלכסוניות ברוחב ½1 ס”מ (כמו בתמונה). מסירים את הרצועה העליונה והתחתונה בכל צד.
  5. מניחים את המלית לאורך המלבן המרכזי, ומקפלים את לשוניות הבצק העליונה והתחתונה על המלית. מקפלים את הרצועות הימנית והשמאלית בצורת קליעה עד שמסיימים. טורפים את החלמון עם כפית מים. מורחים בחלמון.
  6. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום.
29 בנובמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *