חיפוש מתקדם

מאפה בצק עלים עם זוקיני, מוצרלה וצ’ילי

מתכון למאפה בצק עלים עם זוקיני, מוצרלה וצ’ילי
מילים: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן

כשיש לכם בצק עלים איכותי, לא צריך יותר מכמה פרוסות ירק וגבינה טובה כדי להפיק מאפים מלאי שיק ב-5 דקות.

פורסים את הזוקיני לרצועות אורך דקות בעזרת קולפן ירקות – זה נראה יפה וגם עוזר לו להתרכך מהר יותר. את הבצק אפשר לחתוך איך שמתחשק – למנות אישיות, עיגולים או למאפה אובאלי כמו פוקאצ’ה.

חומרים

לזילוף:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים בתבנית יריעת בצק עלים וחורצים בעדינות מסגרת במרחק 1 ס"מ מהשוליים.
  3. מפזרים על הבצק זוקיני, קרעי מוצרלה או גבינת עיזים, שום ופלפל חריף. מתבלים בתימין, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
  4. אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומגישים חם.
אפייה יצירתית

 

באותה שיטה מכינים

  • מאפה ארטישוקים, עגבניות וזיתים: חותכים את הבצק ל-2 מלבנים ומסדרים על כל אחד מהם 4 ארטישוקים משומרים בשמן זית ופרוסים גס, פרוסות מ-3 עגבניות וחופן זיתי קלמטה מגולענים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומזלפים שמן זית. לאחר האפייה מפזרים גבינה בולגרית ועלי רוקט טריים.
  • מאפה אספרגוס וריקוטה: חותכים את הבצק ל-2 מלבנים ומסדרים עליהם 8 גבעולי אספרגוס דקים, חלוטים וקטומי ראש. מזלפים שמן זית ומפוררים מעל ריקוטה. מתבלים בעלי אורגנו, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים.
  • מאפה דלעת ואנשובי: מניחים על יריעת הבצק פרוסות דקיקות של דלורית, שחותכים בעזרת מנדולינה או במעבד מזון. מניחים עליהן או סביבן 8 פילטים של אנשובי ופרוסות של פלפל אדום חריף ואופים. אחרי האפייה מפזרים עלי רוקט טריים ומגישים.

כדי לקבל מאפה בעל שוליים זהובים ותפוחים אל תשכחו לחרוץ מסגרת במרחק ס”מ אחד מהשוליים