300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מאפה פילו תפוחים (Le Pastis Quercynois) - על השולחן
חיפוש מתקדם

מאפה פילו תפוחים (Le Pastis Quercynois)

מתכון למאפה פילו תפוחים (Le Pastis Quercynois)
צילום: דניאל לילה

מאפה יפהפה, העשוי שכבות שכבות של בצק פילו וביניהן קוביות תפוחים. המאפה אופייני לאזור הדרומי מזרחי של צרפת (במיוחד ב-Quercy, כפי שדורש השם כמובן, ב-Perigord וב-Gascony שם קוראים לו Croustade). במקור מכינים אותו מבצק דקיק תוצרת בית, המזכיר מאוד בצק פילו (בו אנחנו נשתמש). את עלי הפילו מקמטים אחד אחד לצורת מניפה ומניחים בתבנית. מפזרים תפוחים ומכסים בעלה נוסף וחוזר חלילה. לא מברישים בשומן, כמו שאנחנו רגילים, אלא מכינים תערובת של שמן (כך במקור, אפשר להחליף בחמאה מומסת) וליקר ומזרזפים בעזרת האצבעות את התערובת מעל, במהלך בניית השכבות. נוכחות הליקר לא רק מוסיפה טעם — היא גם מאריכה את משך האפייה ומאפשרת לתפוחים זמן להתרכך. מפזרים על הכל סוכר, שמנצנץ על הבצק הזהוב והופך אותו למתוק וקרמלי.

חומרים

לזיגוג:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים היטב את התבנית. לוקחים חצי עלה פילו ומקמטים אותו בצד אחד לקבלת צורת מניפה. מניחים בתבנית כך, שקצה המניפה מציץ החוצה מדפנותיה. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 חצאי עלים, עד לכיסוי תחתית התבנית.
  3. מערבבים שמן וליקר. טובלים את הידיים בתערובת (או נעזרים בכף) ומטפטפים על הפילו.
  4. מפזרים קוביות תפוחים, ועל הכל — מעט סוכר. חוזרים על הפעולה עד תום הפילו והתפוחים. מפזרים את יתרת הסוכר.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.
  6. בינתיים מביאים סוכר ומים לרתיחה. מסירים מהאש, ומוסיפים מי זהר או ברנדי. מטפטפים את הסירופ החם על המאפה המוכן. מגישים חם.

גיוון: לזיגוג ניתן להשתמש גם בברנדי, במקום מי זהר.