חיפוש מתקדם

מאפה פילו תפוחים (Le Pastis Quercynois)

מתכון למאפה פילו תפוחים (Le Pastis Quercynois)
צילום: דניאל לילה

מאפה יפהפה, העשוי שכבות שכבות של בצק פילו וביניהן קוביות תפוחים. המאפה אופייני לאזור הדרומי מזרחי של צרפת (במיוחד ב-Quercy, כפי שדורש השם כמובן, ב-Perigord וב-Gascony שם קוראים לו Croustade). במקור מכינים אותו מבצק דקיק תוצרת בית, המזכיר מאוד בצק פילו (בו אנחנו נשתמש). את עלי הפילו מקמטים אחד אחד לצורת מניפה ומניחים בתבנית. מפזרים תפוחים ומכסים בעלה נוסף וחוזר חלילה. לא מברישים בשומן, כמו שאנחנו רגילים, אלא מכינים תערובת של שמן (כך במקור, אפשר להחליף בחמאה מומסת) וליקר ומזרזפים בעזרת האצבעות את התערובת מעל, במהלך בניית השכבות. נוכחות הליקר לא רק מוסיפה טעם — היא גם מאריכה את משך האפייה ומאפשרת לתפוחים זמן להתרכך. מפזרים על הכל סוכר, שמנצנץ על הבצק הזהוב והופך אותו למתוק וקרמלי.

חומרים

לזיגוג:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים היטב את התבנית. לוקחים חצי עלה פילו ומקמטים אותו בצד אחד לקבלת צורת מניפה. מניחים בתבנית כך, שקצה המניפה מציץ החוצה מדפנותיה. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 חצאי עלים, עד לכיסוי תחתית התבנית.
  3. מערבבים שמן וליקר. טובלים את הידיים בתערובת (או נעזרים בכף) ומטפטפים על הפילו.
  4. מפזרים קוביות תפוחים, ועל הכל — מעט סוכר. חוזרים על הפעולה עד תום הפילו והתפוחים. מפזרים את יתרת הסוכר.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.
  6. בינתיים מביאים סוכר ומים לרתיחה. מסירים מהאש, ומוסיפים מי זהר או ברנדי. מטפטפים את הסירופ החם על המאפה המוכן. מגישים חם.

גיוון: לזיגוג ניתן להשתמש גם בברנדי, במקום מי זהר.