חיפוש מתקדם

מאפה רוברב כפרי (גאלֶט)

מתכון למאפה רוברב כפרי (גאלֶט)
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

Galette בצרפתית מציין מגוון רחב של דברים שטוחים — מתקליטור ועד ביסקוויטים. במקרה זה מדובר במאפה מבצק המזכיר מאוד בצק פאי, שעוטף מלית של פרי. כדי שהבצק לא יירטב מהמלית, מרפדים אותו בפרוסות חלה, בריוש, שקדים טחונים ואפילו קרם פטיסייר.

חומרים

לבצק:
למלית:
לזיגוג:
להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה למרקם פירורי. מוסיפים מים ווניל ומערבלים 3-2 דקות רק עד להיווצרות בצק. אם התערובת לא מתגבשת לבצק, מוסיפים עוד כף מים.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן פחוס. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מכינים את המלית: שמים רוברב, 2 כפות מים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים באופן חלקי ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוברב מתרכך מעט. מצננים לטמפ’ החדר ומוסיפים תותים ואגוזים.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מרכיבים, אופים ומגישים: מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס”מ ומעבירים לתבנית. מניחים במרכז העיגול פרוסות חלה (או מפזרים חופן שקדים טחונים) ומעל את מלית הפירות. מקפידים להשאיר שוליים של 4-3 ס”מ מהבצק ללא מלית, שאותם מקפלים על המלית כך שהמרכז נותר גלוי. מברישים את השוליים בביצה וזורים סוכר.
  6. אופים 25-20 דקות עד שהבצק זהוב. מצננים כ-10 דקות ומגישים לצד יוגורט, גלידה או קרם פרש.
28 בנובמבר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *