חיפוש מתקדם

מאפה שמש של תרד, פטה ועגבניות

מתכון למאפה שמש של תרד, פטה ועגבניות
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

רות אוליבר: “את הרעיון לעיצוב השמש קיבלתי מהשף אורן גירון, חברי היקר. מתקבל מאפה פתוח, שעושה המון רושם”

חומרים

להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מאדים בצל במחבת עם חמאה 10 דקות על להבה נמוכה עד ריכוך והזהבה. מוסיפים שום, תרד ובזיליקום ומאדים כמה דקות עד שעלי התרד נראים נבולים. מתבלים, מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומצננים. מעבירים לקערה ומערבבים עם מחצית מכמות הגבינה.
  2. מעצבים בצורת שמש ואופים: חותכים מהבצק שני עיגולים בקוטר 24 ס”מ כל אחד ומניחים אחד על השני בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס”מ, מבצעים חתכים סביבו מהשוליים הפנימיים החוצה במרווחים של 5 ס”מ כמו קרני שמש. מרימים כל קצה של חתך ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים ועוקבים.
  3. מקפיאים לפחות 10 דקות עד האפייה.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  5. מניחים במרכז השמש את המלית ומסדרים מעל רבעי עגבניות. מברישים בביצה את משולשי הבצק.
  6. אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב ומצננים מעט.
  7. מפזרים את שארית הגבינה וכמה עלי בזיליקום ומגישים.
אפייה יצירתית