חיפוש מתקדם

מאפה “תלושותי” שום וגאודה

(1 חוות דעת)
מתכון למאפה “תלושותי” שום וגאודה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מתכון למאפה “תלושותי” שום וגאודה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה השמרים הזה הולך להיות מסמר הארוחה בזכות המראה המיוחד והריח שעולה ממנו. באנגלית קוראים לו Pull Apart Bread והוא מורכב ממעטפות בצק ממולאות בקונפי שום וגבינה פיקנטית

חומרים

לבצק:
למלית:
לפיזור והברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.
  2. מכינים את המלית: מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל ותימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.
  3. מרכיבים את המאפה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.
  4. פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מברישים את פני העוגות בביצה ואופים 30-25 דקות או עד להזהבה.
2 ביוני 2016
תגובות

תגובות (9)

  • p 2 ביוני 2016 20:06 השב

    2 ראשים של שום- להרתיח בתוך 2 כפות שמן 2כפות חומץ וקצת דבש? אין פה טעות בכמות?

    • ליאת על השולחן 5 ביוני 2016 10:08 השב

      אלה הן אכן הכמויות הנכונות. היה לך איזושהי בעיה במהלך ההכנה?

  • אילה 6 ביוני 2016 7:28 השב

    היי,
    ארצה לאפות עם קמח רגיל ולא קמח שמרים. מה כמות השמרים היבשים הנדרשת במקרה כזה? והאם יש שינוי בשלבי ההכנה?
    תודה 🙂

    • בובילה 10 ביוני 2016 8:23 השב

      כף וחצי שמרים יבשים על חצי קילו קמח

  • Carmela Shvartzapel 8 ביוני 2016 3:10 השב

    גם לי יש את אותה השאלה: באם אין להשיג קמח שמרים, אפשר להוסיף שמרים יבשים? כמה?

  • Mazal 8 ביוני 2016 16:17 השב

    האם ניתן להכין את הבצק יום לפני ולשים במקרר?

  • אלישבע 30 בנובמבר 2016 23:51 השב

    באתי להכין את המתכון והופתעתי מעט לראות שמופיעות בו 5 ביצים, אני מכירה מתכונים של בצק שמרים עם כמויות יותר קטנות של ביצים. אשמח להבין מה התפקיד של 5 ביצים במתכון הזה? ובמה הוא שונה ממתכונים אחרים של בצקי שמרים? תודה רבה

    • לי גיל - על השולחן 4 בדצמבר 2016 16:33 השב

      כל בצק הוא קצת שונה. בצקים שמכילים הרבה ביצים הם שומניים ועשירים יותר, כמו בריוש.

  • יעל 30 במאי 2017 7:27 השב

    האם הבצק אמור להכפיל את נפחו כמו בצק שמרים מתוק?
    הבצק בקושי תפח לי אני לא יודעת אם ניתן להשתמש בו

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *