חיפוש מתקדם

מאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות

מתכון למאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות
צילום: דניאל לילה
מתכון למאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות
צילום: דניאל לילה
מתכון למאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות
צילום: דניאל לילה
מתכון למאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות
צילום: דניאל לילה
מתכון למאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות
צילום: דניאל לילה

הקונדיטור ענר צלאל מכין מאפה בוקר מפנק עם בצק עשיר ומלית אוורירית וקלילה של ריקוטה וחמוציות, אפשר להקפיא לפני ההתפחה השנייה, להפשיר כשרוצים ולהמשיך עם המתכון כרגיל.

חומרים

לבצק:
למלית ריקוטה וחמוציות:
לסירופ:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 120 מ''ל (1/2 כוס) מים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים ביצים ולשים במהירות נמוכה כ-5-4 דקות עד לקבלת בצק אלסטי. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  2. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ואוספים למעין כדור. מניחים בקערה ומכסים בשקית ניילון גדולה (כמו "אשפתון"). מכניסים למקרר למשך הלילה.
  3. מכינים את הסירופ: מבשלים סוכר ומים 5 דקות ומצננים.
  4. מכינים את המלית: שמים בקערה חמאה, ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים לקבלת מסה אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים קלות. לבסוף מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת.
  5. מרכיבים את המאפים, מצפים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½3 מ"מ, אורך 70 ס"מ ורוחב 25 ס"מ.
  6. מורחים את המלית ומפזרים חמוציות. מסמנים קו אמצע לאורך המלבן בעזרת סכין. מגלגלים את שולי הבצק משני הצדדים פנימה עד שהם נפגשים במרכז (כמו ספר תורה). פורסים את הגלילים ל-22-20 פרוסות בעובי 3 ס"מ. אוחזים כל פרוסה בשתי ידיים ומסובבים רק יד אחת (חצי ספר תורה) כחצי סיבוב לקבלת טוויסט במרכז. מניחים פרוסה אחת על השנייה בהצלבה (ראו תמונה למעלה משמאל), לקבלת פרח. אם רוצים מניחים כל פרח ברינג שישמור על צורתו.
  7. מסדרים את המאפים במרווחים על מגש מרופד בנייר אפייה, עוטפים בשקית ניילון גדולה או מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות בטורבו.
  9. אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.

מאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

שמרים עלים

24 במרץ 2016
תגובות

תגובות (5)

  • עדי 31 ביולי 2016 16:25 השב

    שלום, לא הבנתי איך הולך ההכנה של המאפה. אפשר לצרף תמונה או וידאו?
    במלל ממש לא מבינים
    תודה

    • ליאת על השולחן 14 באוגוסט 2016 12:10 השב

      היי עדי,
      צירפנו תמונה עם שלבי המתכון בסוף העמוד, מקווים שזה יהיה יותר מובן עכשיו. שיהיה בהצלחה!

  • לימור 24 ביולי 2017 12:02 השב

    שלום,
    במתכון לא מופיעים נוזלים כלל. האם זה מכוון? (לרוב שמרים זקוקים לנוזל כלשהו)
    בנוסף, המתכון מתחיל בערבוב עם גיטרה ואז משתמש במילה לישה, ללא החלפה לוו הלישה? האם הלישה מתבצעת על ידי וו הגיטרה או שיש להחליף לוו לישה?
    תודה,
    לימור

    • דנה טל - על השולחן 24 ביולי 2017 15:48 השב

      היי לימור
      בבצק הזה יש יותר ביצים וחמאה ממה שיש בדרך כלל בבצקי שמרים. אם תרגישי שהבצק קשה מדי, הוסיפי קצת חלב או מים.
      לגבי הוו במיקסר- המתכון תוקן לוו לישה.

      • לימור 24 ביולי 2017 17:36 השב

        אחלה. תודה על המענה המהיר 🙂

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *