חיפוש מתקדם

מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה

מתכון למג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

מג’דרה ששמורה לערב חג: יש בה פרחי כרובית צלויים, גרגרי חומוס ושקדים קלויים. הבהראט, שבדרך כלל מופיע בתבשילי בשר, נותן למג’דרה ניחוחות של מנה עיקרית.

חומרים

לכרובית:
לזילוף:
למג'דרה:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הכרובית: מתבלים כרובית ומזלפים שמן זית.
  3. מניחים בתבנית וצולים כ-20 דקות עד הזהבה.
  4. ‏‏בינתיים מכינים את המג'דרה: מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-3 דקות עד שהבצל הופך שקוף.
  5. ‏‏מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.
  6. להגשה: מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים את הכרובית ומערבבים. מפזרים שקדים ועלי כוסברה ומגישים חם.
9 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *