חיפוש מתקדם

מדיאס קישואים של בשר ברוטב חמצמץ

מתכון למדיאס קישואים של בשר ברוטב חמצמץ
צילום: דניאל לילה

אני אוהבת לאכול ממולאים, ואת אלה במיוחד, עם אורז לבן, שנהנה מהרוטב החמצמץ שלהם. גם כשהם קרים, הם טעימים עם יוגורט טוב.

חומרים

למלית:
לציפוי וטבילה:
לטיגון:
לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים מלית, ממלאים את הקישואים ומטגנים: מרוקנים את פנים הקישואים בעזרת כפית, כך שיווצרו סירות.
  2. מערבבים את חומרי המלית וממלאים את הסירות, כך שתבצבץ גבעה קלה.
  3. מכינים 2 קערות לציפוי: אחת עם ביצה והשנייה עם קמח.
  4. טובלים את הקישואים הממולאים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. מניחים בצד.
  5. מכינים רוטב ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח.
  6. מסדרים את הקישואים עם הבשר בתוכו, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
  7. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד שהבשר מבושל, הקישואים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.