מתכונים עם מלוחייה

היא מלכת המטבח המצרי, שם מכינים ממנה מרקים, תבשילים, מאפים ושאר מעדנים
ספטמבר 2020
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים

2 דירוגים
כשחם ואין לי כוח לארוחות מורכבות ולבישולים, מכינים סלט טאבולה ומוסיפים לו נתחים של דג טרי למתכון המלא
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל פול ומלוחייה מיובשת – ביסארה

1 דירוגים
המלוחייה שצומחת פרא בקיץ נקטפת, מיובשת ונטחנת לאבקה, שממנה אפשר להכין תבשילים במשך כל הסתיו והחורף למתכון המלא
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי

2 דירוגים
לפני כ-20 שנה החלו לגדל מלוחייה ביפן והיא הפכה שם לפופולרית. במטבח היפני משדכים אותה לטעמים שונים ומרתקים למתכון המלא
בסארה- ממרח פול ומלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
בסארה- ממרח פול ומלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בסארה – ממרח פול ומלוחייה

1 דירוגים
העמילן שבפול סופג את המרקם הרירי של המלוחייה (כאן משתמשים בעלים מיובשים) כך שמתקבל מרקם קטיפתי שמזכיר חומוס למתכון המלא