נודי בציר מלוחיה ועלי גפן של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט נודי בציר מלוחיה ועלי גפן מאת דור ונגר 40 דקות + 18 שעות קירור קל כשר צמחוני מנה עונתית שמפגישה בין מלוחיה לעלי גפן טריים ועדינים, ובין המטבח הערבי למטבח האיטלקי למתכון המלא
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו תבשיל מלוחיה ועגבניות מאת שף רן וייס 40 דקות קל כשר טבעוני למלוחיה יש מרקם בשרני ורירי שמסמיך ומעשיר את התבשיל למתכון המלא
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות מאת שף רן וייס 40 דקות קל כשר עוף בתנור החיבור בין עוף למלוחיה הוא חיבור קלאסי במטבח הערבי, שאליו רן רוכש כבוד גדול למתכון המלא
סלט פאקוס ומלוחייה של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן סלט פאקוס ומלוחייה של ארז קומרובסקי מאת שף ארז קומרובסקי 10 דקות קל מאוד כשר צמחוני סלט קיצי ומרענן עם ירקות עונתיים של השף ארז קומרובסקי למתכון המלא
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים מאת יחיאל זינו ושף אורי נבון 30 דקות קל כשר סלטים 2 דירוגים כשחם ואין לי כוח לארוחות מורכבות ולבישולים, מכינים סלט טאבולה ומוסיפים לו נתחים של דג טרי למתכון המלא
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן תבשיל פול ומלוחייה מיובשת – ביסארה 40 דקות + לילה השריה קל כשר טבעוני 1 דירוגים המלוחייה שצומחת פרא בקיץ נקטפת, מיובשת ונטחנת לאבקה, שממנה אפשר להכין תבשילים במשך כל הסתיו והחורף למתכון המלא
בסארה- ממרח פול ומלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה מלכת מצרים מאת ד״ר נוף עתאמנה אסמעיל קצוצה במרק בצד אורז עם אטריות ועוף צלוי, כממרח עשיר או בבצק פסטה - הקיץ הוא שעתה היפה של המלוחייה לכתבה המלאה
מלוחייה חוס באלז'ית (בשמן זית) של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה מלוחייה חוֹס באל'זית (בשמן זית) מאת נוף עתאמנה אסמעיל 45 דקות קל כשר מטבח לבנטיני 2 דירוגים תוספת ירוקה וקלילה שמתאימה לדגים או לבשר עוף צלוי, וכיפית גם עם אורז או מעל פרוסת לחם למתכון המלא
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי מאת נוף עתאמנה אסמעיל חצי שעה קל כשר מרקים 2 דירוגים לפני כ-20 שנה החלו לגדל מלוחייה ביפן והיא הפכה שם לפופולרית. במטבח היפני משדכים אותה לטעמים שונים ומרתקים למתכון המלא
פסטה מלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה פסטה מלוחייה מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה ורבע למתקדמים כשר פסטה 3 דירוגים החלטתי לנסות להכניס את המלוחייה למטבח האיטלקי - שילבתי אותה בבצק לפסטה וגם ברוטב, והתוצאה היא זיווג מגן עדן למתכון המלא
מרק מלוחייה עוף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה מרק מלוחייה עוף מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה וחצי קל כשר מרקים 1 דירוגים הגרסה הרווחת בארץ למרק הזה היא מלוחייה עוף, ולפעמים מחליפים את העוף בבשר בקר או כבש למתכון המלא
בסארה- ממרח פול ומלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה בסארה – ממרח פול ומלוחייה מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה וחצי + לילה השריה קל כשר טבעוני 1 דירוגים העמילן שבפול סופג את המרקם הרירי של המלוחייה (כאן משתמשים בעלים מיובשים) כך שמתקבל מרקם קטיפתי שמזכיר חומוס למתכון המלא
גאלט מלוחייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה גאלט מלוחייה מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים למתקדמים כשר צמחוני 3 דירוגים החמיצות והטעם החלבי של הלאבנה מחמיאים למלוחייה. אני משתמשת בלאבנה ביתית אבל ויש גם גיוון למי שמעדיף קנוי למתכון המלא
מרק בשר עם טורטליני מלוחייה של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן מרק בשר עם טורטליני מלוחייה מאת יהלומה לוי שעתיים + לילה במקרר + 8 שעות בישול הציר למתקדמים כשר בשר 1 דירוגים בשנים האחרונות אני מתעסקת רבות במטבח איטלקי והבישול במלוחייה מניב בשר עז טעם ורך במיוחד למתכון המלא