חיפוש מתקדם

מולטי קומפוט

מתכון למולטי קומפוט
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

מתכון פטנט! אפשר להגיש כדרך הטבע – בתוך לפתן; אפשר להפוך לסוג של מאפה, ואפילו לעשות לו הסבה לגרניטה – תלוי בעונה ובנסיבות. לקבלת מנה צבעונית ומעניינת גוונו בסוגי הפירות ושלבו גם את הסוגים החדשים והמעניינים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. משרים את הפירות המיובשים ביין ותבלינים למשך לילה.
  2. אם מגישים כלפתן: מוסיפים תה ממותק ושולחים למקרר ל-6 שעות. מגישים קר.
  3. אם מגישים כקומפוט אפוי: מחלקים לכלים חסיני אש, מפזרים אגוזים וסוכר חום מתובל בקינמון, ואופים להשחמה 10 דקות בתנור חם. מגישים עם קרם פרש.
  4. להכנת גרניטה: מרסקים במעבד מזון עם הנוזלים ושולחים למקפיא למשך 3 שעות. מרסקים או מגרדים בעזרת מזלג למרקם גרגרי ומגישים בכוסות.

גיוונים: אם אין מקל וניל משומש אפשר להשתמש ב-1/3 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל.