מתכון

מולים באוזו של אוזריה

צדפות קטנות עטופות ברוטב שמבליט את טעמיהן הימיים. מנת מולים נפלאה מהמטבח של מסעדת "אוזריה"

3,548 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
מולים באוזו. צילום: דניאל לילה
מולים באוזו. צילום: דניאל לילה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את הצדפות היטב במים קרים ומוודאים שהן שלמות וסגורות. גוזרים את קווצת השערות התלויות עליהן.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים גזר ובצל כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

3

 מוסיפים את הצדפות, מערבבים וכשהן מתחילות להיפתח מוסיפים אוזו ומבעירים בעזרת גפרור.

4

מוסיפים ציר דגים, מיץ עגבניות, טרגון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

5

מוסיפים חמאה ומבשלים 4 דקות עד שהחמאה נטמעת והרוטב מסמיך מעט. אם יש צדפות שלא נפתחו במהלך הבישול – משליכים לפח.