חיפוש מתקדם

מולים באוזו של אוזריה

מתכון למולים באוזו של אוזריה
צילום: דניאל לילה

אביבית: “המנה מלווה אותי מהמטבח הראשון בו עבדתי, מסעדת חוף שכבר איננה.” הצדפות הקטנות נעטפות ברוטב שמבליט את טעמיהן הימיים.

בירה מרעננת תלווה נפלא מנת מולים. תיבול של קליפת תפוז מגוררת עם קירסאו נותן להוגרדן טוויסט הדרי מרענן, שמאפיין את הבירה הבלגית. היא תתאים היטב לטעמי הים של המולים וטעמי האניס של האוזו ותעטוף את המנה במרקם קטיפתי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הצדפות היטב במים קרים ומוודאים שהן שלמות וסגורות. גוזרים את קווצת השערות התלויות עליהן.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים גזר ובצל כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  3.  מוסיפים את הצדפות, מערבבים וכשהן מתחילות להיפתח מוסיפים אוזו ומבעירים בעזרת גפרור.
  4. מוסיפים ציר דגים, מיץ עגבניות, טרגון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  5. מוסיפים חמאה ומבשלים 4 דקות עד שהחמאה נטמעת והרוטב מסמיך מעט. אם יש צדפות שלא נפתחו במהלך הבישול – משליכים לפח.

“אוזריה” היא מעין חמארה מודרנית עם אווירה ים תיכונית קלילה השוכנת בשוק לוינסקי. השוק הופך לתפאורה צבעונית הנשקפת מחלונות המסעדה. מוזיקה ועיצוב פשוט עם בר ארוך עמוס בקבוקי אלכוהול ססגוניים. השפית אביבית פריאל אביחי הרכיבה תפריט שנמצא על התפר שבין מטבח מזרח תיכוני למטבח בלקני: מגוון דגים ופירות ים מקומיים שעברו טיפול עדין ומוקפד לצד עלי גפן, מוסקה עם שכבת בשאמל נדיבה, סינייה קבב עסיסי ועוד.