300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מולים באוזו של אוזריה - על השולחן
חיפוש מתקדם

מולים באוזו של אוזריה

מתכון למולים באוזו של אוזריה
צילום: דניאל לילה

אביבית: “המנה מלווה אותי מהמטבח הראשון בו עבדתי, מסעדת חוף שכבר איננה.” הצדפות הקטנות נעטפות ברוטב שמבליט את טעמיהן הימיים.

בירה מרעננת תלווה נפלא מנת מולים. תיבול של קליפת תפוז מגוררת עם קירסאו נותן להוגרדן טוויסט הדרי מרענן, שמאפיין את הבירה הבלגית. היא תתאים היטב לטעמי הים של המולים וטעמי האניס של האוזו ותעטוף את המנה במרקם קטיפתי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הצדפות היטב במים קרים ומוודאים שהן שלמות וסגורות. גוזרים את קווצת השערות התלויות עליהן.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים גזר ובצל כ-2 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  3.  מוסיפים את הצדפות, מערבבים וכשהן מתחילות להיפתח מוסיפים אוזו ומבעירים בעזרת גפרור.
  4. מוסיפים ציר דגים, מיץ עגבניות, טרגון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  5. מוסיפים חמאה ומבשלים 4 דקות עד שהחמאה נטמעת והרוטב מסמיך מעט. אם יש צדפות שלא נפתחו במהלך הבישול – משליכים לפח.

“אוזריה” היא מעין חמארה מודרנית עם אווירה ים תיכונית קלילה השוכנת בשוק לוינסקי. השוק הופך לתפאורה צבעונית הנשקפת מחלונות המסעדה. מוזיקה ועיצוב פשוט עם בר ארוך עמוס בקבוקי אלכוהול ססגוניים. השפית אביבית פריאל אביחי הרכיבה תפריט שנמצא על התפר שבין מטבח מזרח תיכוני למטבח בלקני: מגוון דגים ופירות ים מקומיים שעברו טיפול עדין ומוקפד לצד עלי גפן, מוסקה עם שכבת בשאמל נדיבה, סינייה קבב עסיסי ועוד.