את המולים האיכותיים הראשונים שלי אכלתי לפני כ-15 שנה. זה היה בריביירה הצרפתית, במרפסת של מסעדה שמשקיפה על המים ומתמחה בפירות ים. על כל השולחנות היו שלושה פריטים: קערות מולים; צלחות ענק של קרח, שעליהן פירות ים קרים ובקבוק רוזה. כשהמלצרית שאלה מה נרצה פשוט הצבענו על השולחן שליד ואמרנו 'את זה'. המולים היו גילוי של ממש – בארץ היו אז רק מולים קפואים שעברו המון מיסוך עם רטבים כבדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את המולים במחבת רחבה עם שמן זית, חצי מכמות החמאה, בצל, שום, מלח ופלפל שחור מעל להבה גבוהה. תוך 3-2 דקות המולים יחלו להיפתח כדי סדק.
2
בשלב זה יוצקים יין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות.
3
מוסיפים את יתרת החמאה, שמנת מתוקה, קליפת לימון מגוררת ועלי פטרוזיליה ומבשלים 4-3 דקות עד שהרוטב מסמיך והמולים פתוחים לגמרי. מגישים חם. מומלץ לצד צ'יפס.