חיפוש מתקדם

מוסקה טלה עם סלט מלפפונים של יהלומה

מתכון למוסקה טלה עם סלט מלפפונים של יהלומה
צילום: דניאל לילה

מנות אישיות של מאפה חצילים עדין, מעט פריך מבחוץ ומאוד רך מבפנים, ממולא בראגו בשר טלה שופע טעמים עם שכבה נדיבה של בשאמל. לבשאמל מוסיפים גבינת קופילטרי, שנותנת מין חריפות ומליחות והופכת את הבשאמל למעניין יותר, אך אפשר להחליף אותה בקשקבל.

 טעמי הקלייה שמאפיינים את הגינס ומרקמה הקטיפתי ישתלבו נהדר עם בשר הטלה המשובח והחצילים שמרכיבים את המוסקה.

חומרים

למוסקה:
לבשאמל:
לסלט מלפפונים:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבשר: מחממים סיר רחב עם 3-2 כפות שמן זית ומטגנים בצל 4 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר, מפוררים בעזרת כף ומטגנים אותו 5-4 דקות עד שצבעו משתנה. מתבלים במלח, פלפל ושום.
  2. מוסיפים יין, צ'ילי ועגבניות מרוסקות ומבשלים 6-4 דקות כדי לצמצם מעט את הנוזלים. יוצקים ציר ומבשלים כשעה ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.
  3. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח וטורפים בעזרת מטרפה. יוצקים חלב בהדרגה ותוך כדי טריפה ומבשלים עד שהבשאמל מסמיך ומבעבע.
  4. מסירים מהכיריים, מוסיפים גבינה, טורפים עד שהיא נטמעת ומצננים. מוסיפים ביצים ותבלינים וטורפים לקבלת בשאמל חלק.
  5. מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
  6. מכסים את פרוסות החצילים במי מלח ומשרים למשך 10 דקות עד שהמים משחירים מעט. שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.
  7. מסדרים את פרוסות החצילים בתבניות, מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.
  8. אופים כ-15 דקות עד שהפרוסות מזהיבות מעט ומצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  9. מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית 6 רינגים בקוטר 10 ס"מ ומרפדים כל אחד ב-6-5 פרוסות חציל בחפיפה וכך שיגלשו מהרינג. יוצקים לתחתית כף בשאמל ומסדרים מעל בשר עד גובה הרינג. מניחים מעל עוד כף בשאמל וסוגרים עם שולי פרוסות החציל, כך שיכסו הכל כמו מעטפה.
  10. אופים 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  11. בינתיים מכינים סלט מלפפונים: מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.
  12. להגשה: מחלצים את המאפים מהרינגים ומניחים על צלחות הגשה. מפזרים מעל גבינת קופילטרי ומניחים בצד 3-2 כפות סלט מלפפונים.

היא החלה את דרכה כמסעדה קטנה בשוק לוינסקי (יהלומה לוי בעלת המקום קראה לה “ביסטרון”) והיתה מחלוצי מסעדות השוק. כעבור שלוש שנים העתיקה את מקומה לנמל תל אביב, השפית עינב ברמן חברה ליהלומה ויחד הן מובילות את המטבח (בעברה עינב היתה שפית של “אורנה ואלה” ו”אסיף”). “יהלומה” יושבת בין שוק האיכרים לים – שני עולמות שאהובים מאוד על לוי וברמן והשפעתם מורגשת בתפריט ובאווירה. האוכל ים תיכוני, טרי ורענן ומוגש בחופשיות מוקפדת ובפשטות בין אם הסועדים יושבים על הבר או צופים אל הים.

10 באוגוסט 2010
תגובות

תגובות (2)

  • פנינה 14 במרץ 2017 19:04 השב

    בהוראות רשום להוסיף עגבניות מרוסקות, שלא מופיעות ברשימת המרכיבים. כמה צריך?

    • בנוסף לזה 29 במרץ 2017 10:35 השב

      אותו דבר קורה בהוראות לבשמל, שם כתוב להוסיף ביצים שלא מופיעות ברשימת המרכיבים.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *