מתכון

מוסקה טלה עם סלט מלפפונים

מנות אישיות של מאפה חצילים מעט פריך מבחוץ ומאוד רך מבפנים, ממולא בראגו בשר טלה עם שכבה נדיבה של בשאמל

1,711 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2010
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

לבשאמל מוסיפים גבינת קופילטרי, שנותנת מין חריפות ומליחות והופכת את הבשאמל למעניין יותר, אך אפשר להחליף אותה בקשקבל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוסקה:

לבשאמל:

לסלט מלפפונים:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבשר:

1

מחממים סיר רחב עם 3-2 כפות שמן זית ומטגנים בצל 4 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר, מפוררים בעזרת כף ומטגנים אותו 5-4 דקות עד שצבעו משתנה. מתבלים במלח, פלפל ושום.

2

מוסיפים יין, צ'ילי ועגבניות מרוסקות ומבשלים 6-4 דקות כדי לצמצם מעט את הנוזלים. יוצקים ציר ומבשלים כשעה ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.

מכינים בשאמל:

3

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח וטורפים בעזרת מטרפה. יוצקים חלב בהדרגה ותוך כדי טריפה ומבשלים עד שהבשאמל מסמיך ומבעבע.

4

מסירים מהכיריים, מוסיפים גבינה, טורפים עד שהיא נטמעת ומצננים. מוסיפים ביצים ותבלינים וטורפים לקבלת בשאמל חלק.

מכינים את החצילים:

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

6

מכסים את פרוסות החצילים במי מלח ומשרים למשך 10 דקות עד שהמים משחירים מעט. שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.

7

מסדרים את פרוסות החצילים בתבניות, מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.

8

אופים כ-15 דקות עד שהפרוסות מזהיבות מעט ומצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מרכיבים ואופים:

9

 מסדרים בתבנית 6 רינגים בקוטר 10 ס"מ ומרפדים כל אחד ב-6-5 פרוסות חציל בחפיפה וכך שיגלשו מהרינג. יוצקים לתחתית כף בשאמל ומסדרים מעל בשר עד גובה הרינג. מניחים מעל עוד כף בשאמל וסוגרים עם שולי פרוסות החציל, כך שיכסו הכל כמו מעטפה.

10

אופים 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

בינתיים מכינים סלט מלפפונים:

11

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה:

12

 מחלצים את המאפים מהרינגים ומניחים על צלחות הגשה. מפזרים מעל גבינת קופילטרי ומניחים בצד 3-2 כפות סלט מלפפונים.